string(4) "test" Wandeling Duits lijntje en Kleine Vilt

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Wandeling Duits lijntje en Kleine Vilt

zondag 30 juli 2017 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Start vanaf de Krolhoek in Oeffelt ter hoogte van Krolhoek 2. 

Duits Lijntje / Kleine Vilt

Op zondag 30 juli kunt u met gidsen van IVN De Maasvallei op stap naar het Duits Lijntje en de Kleine Vilt in Oeffelt/Beugen.

De spoorlijn Boxtel - Wesel, ook wel het Duits Lijntje genoemd is een voormalige spoorlijn van de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS). Het traject werd geopend in 1878, en werd onderdeel van de snelste verbinding Londen - Berlijn - Sint-Petersburg. De wandeling voert een gedeelte over de spoordijk, dat is wat er nog rest van de eens florerende spoorlijn. Nu vormt de spoordijk een prachtige ecologische verbindingszone.

De Kleine Vilt is onderdeel van een oude Maasmeander. In tegenstelling tot de Grote Vilt waar weer open water is ontstaan door uitvening tussen 1850 en 1920, is de Kleine Vilt ontstaan als kleiwinningsput voor de nabij gelegen steenfabriek in de eerste helft van de 20ste eeuw.

De gidsen verwelkomen u graag op deze wandeling die rijk is aan natuur en cultuurhistorie.

De wandeling begint om 10.00 uur vanaf de Krolhoek in Oeffelt (ter hoogte van de bijenstand, Krolhoek 2). De wandeling is gratis, na afloop is er koffie/thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Aanmelden is niet nodig. Voor meer info kan men terecht bij Marjo Simons, tel. 0485-362328 of https://ivn.nl/afdeling/de-maasvallei