string(16) "mamacafe-boxmeer" MamaCafé Boxmeer

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

MamaCafé Boxmeer

vrijdag 2 juni 2017 09:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Maandthema Seksuele voorlichting

 De meeste mensen gaan ervanuit dat je je kind voorlicht over seksualiteit en intimiteit. Maar is dat ook zo? Of voel jij je ook best vaak onzeker over hoe je seksuele voorlichting en vorming geeft en zou je hier meer over willen weten?

Christel van der Horst (trainer) & Jeroen Hindriks (seksuoloog) van "deBlikOpeners" komen vertellen over de lichamelijke en seksuele vorming en opvoeding bij het jonge kind.
De leeftijd van 0-4 jaar is in de lichamelijke en seksuele ontwikkeling en vorming een belangrijke fase.
Christel: "Onze ervaring leert dat wij vaak merken dat vooral jonge ouders nogal wat vragen hebben bij de lichamelijke en seksuele ontwikkeling en vorming van hun kinderen. Soms voelt men zich onzeker (bijvoorbeeld tot wanneer mag ik met mijn kind in bad?), weet men niet wanneer men moet beginnen met seksuele vorming of vragen ze zich af of bepaald seksueel getint gedrag bij jonge kinderen wel gezond is (bijvoorbeeld als een kind de hele dag maar "piemel" loopt te roepen) etc.
Op al deze vragen geven wij antwoord en advies op een luchtige en interactieve wijze.
We krijgen dan regelmatig van ouders de reactie: "O, zit dat zo?"

Locatie: Bibliotheek van Boxmeer, de Raetsingel 1 -in de Weijer-. Inloop is vanaf 9.30 uur. Om 10.00 uur starten we met het onderwerp. Eindtijd MamaCafé is 11.30 uur.