string(31) "ontdek-de-schatten-van-de-sloot" Ontdek de schatten van de sloot

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Ontdek de schatten van de sloot

donderdag 11 mei 2017

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


IVN De Maasvallei organiseert voor de derde keer slootjesdag 

Waterschorpioenen, kokerjuffers of libellenlarven: wat leeft er allemaal in de poel bij de Schaapskooi in Sint Anthonis?
Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op 11 juni samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven onder en bij het water is. Vrijwilligers van IVN De Maasvallei staan die dag tussen 12.00-18.00 uur klaar met schepnetten, emmers, loepjes en zoekkaarten. Wil je ook scharrelen langs de oever? Doe dan oude kleren aan, neem je laarzen mee en kom naar het Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis.
Naast de IVN stand zijn er nog veel meer leuke activiteiten voor ouders en hun kinderen te doen op het terrein van de schaapskooi.
Zie ook www.stichtinghetschaap.nl

Parkeren kan bij de Bosweg 40, Sint Anthonis, tegenover restaurant de Heksenboom..
Via pijlen is de route naar de schaapskooi aangegeven (1,7 km). Er rijdt ook een treintje.

Nieuw dit jaar: schatzoeken

Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem een kijkje op de website ivn.nl/slootjesdagen. Hier vind je een overzicht van de meer dan 100 Slootjesdagen in het hele land en bestel je de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Op deze zoekkaart staan de 35 meest voorkomende waterdiertjes geïllustreerd.

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! IVN De Maasvallei
is actief in de gemeente Boxmeer en St. Anthonis en organiseert excursies, cursussen, wandelingen en geeft natuurlessen in deze regio. Zie ook www.ivndemaasvallei.nl.