string(4) "test" IVN: Struinen door De Oeffelter Meent

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN: Struinen door De Oeffelter Meent

zondag 25 juni 2017 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Start vanaf de parkeerplaats bij de tennisbanen aan de Rijtjes in Oeffelt. 

De Maasheggen in de gemeente Boxmeer beslaan een groot gebied vanaf Vierlingsbeek in het zuiden tot en met de Oeffelter Meent in het noorden. De naam ‘meent’ geeft aan dat het eertijds gemeenschappelijke weidegrond was. De Oeffelter Meent was een rivierduin dat werd afgegraven tussen 1820 en 1850. Het grind dat daardoor aan de oppervlakte kwam, werd voor een belangrijk deel weggehaald waardoor de huidige hobbelige weide ontstond. In het gebied wordt ook al jarenlang klei gewonnen. En je vindt hier de Oeffeltsche Raam en Virdsche Graaf, twee sloten die enkele jaren geleden op de schop gingen.

Tijdens de wandeling besteden de gidsen van IVN De Maasvallei uitvoerig aandacht aan het bijzondere gereconstrueerde landschap, de planten en dieren.

De excursie is op 25 juni en begint om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de tennisbanen aan de Rijtjes in Oeffelt. Na afloop is er koffie/thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Voor nadere Informatie kan men terecht bij Marius Janssen, tel. 06-20892922.