string(31) "plattelandsrondje-duits-lijntje" Plattelandsrondje; Duits lijntje

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Plattelandsrondje; Duits lijntje

zondag 21 mei 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


in Haps.

Het evenement ‘Ons Plattelandsrondje’ vindt dit jaar op zondag 21 mei voor de achtste keer plaats op het verrassende platteland van Cuijk. Bij Huistheater De Steenakker in Haps staan de activiteiten op die dag geheel in het teken van het Duits lijntje. Met in het bijzonder een preview van het theaterspektakel ‘Lijn 5443’ dat in juni vlakbij de spoordijk van de Steenakker plaats gaat vinden. De Steenakker is op 21 mei open van 11.00 tot 17.00 uur. Start van de gratis wandeling met preview over ‘Lijn 5443’ is om 14.00 en 16.00 uur. Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5 Haps.

Tijdens ‘Ons Plattelandsrondje’ zetten dit jaar 39 plattelandsbedrijven hun deuren open om de deelnemers gastvrij te ontvangen die al fietsend, wandelend of rijdend met de auto een van de 5 routes volgen die door Land van Cuijk aan de hand van de fietsknooppuntenroute zijn uitgezet. Op elk deelnemend bedrijf aan de route wordt een gratis activiteit aangeboden, tenzij anders vermeld. De routes staan in de brochure ‘Het Verrassende PlatteLand van Cuijk’ en zijn op internet te vinden: www.onsplattelandsrondje.nl

In Haps beloofd het dit jaar een bijzonder ‘Ons Plattelandrondje’ te worden. De spanning is namelijk voelbaar in het dorp waar op 16-17-18 en 23-24-25 juni het enorme theaterspektakel ‘Lijn 5443’ gaat plaatsvinden. De voorbereidingen voor dit jubileum stuk van toneelvereniging ‘Kunakra’ zijn in volle gang. Bijna het hele dorp werkt er op een of andere manier aan mee. Is het niet als acteur, figurant, in het koor of in de harmonie dan is het wel in de grote groep vrijwilligers met bouwers, schouwers, techneuten, stratemakers of in één van de commissies voor de Public Relations, het evenementen terrein, de horeca etc. Op het evenemententerrein is op ware grootte een spoorbrug over een aangelegde plas water nagebouwd. Daarover gaat tijdens de voorstellingen een trein rijden (…).

Speciaal voor deelnemers aan het Plattelandsrondje is er op zondag 21 mei om 14.00 en 16.00 uur een ‘kijkje in de keuken’ over het tot stand komen van dit mega spektakel! Mis het niet. Informatie en tickets: www.kuculecu.nl

Verder is bij Huistheater De Steenakker op 21 mei de trailer over de documentaire film ‘Het Duits lijntje, Sporen naar het Oosten’ van Henk Helsdingen te zien. Op het terras is livemuziek van ‘Bluezy’. Bluezy is een akoestische band uit de regio bestaande uit 6 muzikanten. Ze spelen blues en folk, hebben enkele nummers over treinen geschreven en in het bijzonder één over het Duits lijntje! Bij de Steenakker is huisgemaakte bietensoep met wodkaroom en hazelnoten, Brabants worstenbrood met spek en lekkers voor bij de koffie verkrijgbaar. Voor kinderen is er gratis een appel. Bij terugkomst van de preview ‘Lijn 5443’ is er een verrassing die bij ‘IJs en Spijs’ in Haps genuttigd kan worden.

www.desteenakker.nl