string(35) "voorjaarsconcert-weijerkoor-boxmeer" Voorjaarsconcert Weijerkoor Boxmeer

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Voorjaarsconcert Weijerkoor Boxmeer

zondag 21 mei 2017 15:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Kapel van de Zusters van Julie Postel aan de Veerstraat 49 in Boxmeer. 

Op zondag 21 mei aanstaande om 15.00 uur voert het Weijerkoor uit Boxmeer een concert uit dat in het teken staat van het voorjaar. Het concert vindt plaats in de Kapel van de Zusters van Julie Postel aan de Veerstraat 49 (5831 JM) te Boxmeer. De kapel is open voor publiek vanaf 14.30 uur.

Het Weijerkoor
Het Weijerkoor is een dynamisch, gemengd koor met ongeveer 45 leden uit de hele regio, dat overwegend klassieke muziek vertolkt. Het enthousiasme waarmee gewerkt wordt, het streven om op een hoog peil te zingen en het hebben van plezier met elkaar zijn kenmerkend voor het koor. Op open repetities die van te voren worden aangekondigd, kunnen geïnteresseerden kennis maken met koor en muziek.

Reis door de tijd
Het concert dat op 21 mei wordt uitgevoerd is een reis door de tijd. Deze trip voert de toeschouwer langs klassieke en romantische kerkelijke paden, om vervolgens een blik op de wereldse muziek uit die tijd te werpen. Er zijn ontmoetingen met de componisten Mozart (Laudate dominum), Elgar (drei Marianische Gesänge), Rachmaninov (Concert for Choir), Rossini (La Passegiata en La Carita) en Debussy (Salut Printemps). Na de pauze wordt de tocht voortgezet langs enkele moderne werken. Hier volgt een ontmoeting met Castelnuovo/Tedesco met het stuk Romancero Gitano. Dit zijn 7 gedichten van de beroemde Spaanse dichter Lorca, waarin het landschap en de folklore van Andalusië worden bezongen. In dit koorstuk is een belangrijke rol voor de begeleidende gitaar weggelegd. De reis eindigt met Bernstein en een medley uit zijn bekende werk West Side Story, dat zich afspeelt aan de westoever van Manhattan, New York. Hierin wordt de onmogelijke liefde tussen twee leden van concurrerende bendes beschreven, de Puertoricaanse Maria en de blanke Tony.

Uitvoering
Naast de bekende soliste Francine van der Heijden (sopraan) is er een instrumentale begeleiding van het concert. Deze wordt verzorgd door pianist Chris Kok die reeds eerder concerten van het Weijerkoor begeleidde en gitarist Joost Klein Haneveld. Het concert staat onder leiding van dirigent José Doodkorte.

Informatie en verkoop
Toegangskaarten kosten € 12,00 voor volwassenen en € 8,00 voor jeugd tot 18 jaar (incl. programmaboekje en consumptie). De voorverkoop via de site van het Weijerkoor (www.weijerkoor.nl) is inmiddels gestart. Kaartjes zijn ook verkrijgbaar via leden van het Weijerkoor. Voor meer informatie over koor of concert kunt u onze website bezoeken.

Website:
www.weijerkoor.nl 

21/05/2017 Van: 15.00 Tot: 16.30
Boxmeer, Kapel van Zusters van Julie Postel (Veerstraat 49)