string(4) "test" Pinkstertoernooi

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Pinkstertoernooi

maandag 3 juni 11963

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In Sint Anthonis

Het Pinkstertoernooi is een volleybaltoernooi dat jaarlijks tijdens Pinksteren wordt gehouden in Sint Anthonis. Tijdens het toernooi, dat wordt georganiseerd door de plaatselijke volleybalclub Activia, wordt het "Open Nederlands Kampioenschap volleybal op gras" gespeeld (een officiële titel van de Nevobo).

Het Pinkstertoernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1957 als een regionaal volleybal- toernooi. In korte tijd ontwikkelde het zich tot een groot internationaal evenement met deelnemende teams uit de gehele wereld.
Op de zaterdag wordt een ééndaags internationaal jeugdtoernooi gehouden voor jongens en meisjes in de categorie A - B en C. waarbij tevens de titel Open Nederlands Jeugdkampioen te winnen valt.
Op zondag wordt gespeeld in de Eredivisie, 1e, 2e divisie en 3de divisie en lager.
Op maandag wordt het To(p)B-toernooi gehouden. 4 tegen 4, ongeoefend, midden of geoefend.
Het prijzengeld voor de winnaar bij de eredivisie teams bedraagt € 250,00. Voor de 1e/2e divisie een 1e prijs van € 150,00.
Top Beach Volleybal

City beach tour 200px
De City Beach Tour! staat onder andere voor beach sporten. Je kunt vaak genieten van Top Beach Volleyball op demonstratie- of Eredivisieniveau.
De sfeer en de uitstraling van de evenementen van de City Beach Tour! zorgen ervoor dat je dat heerlijke zomerse vakantiegevoel krijgt: een koud drankje drinken op het terras, kijken naar de aanwezige topsporters.
Beachvolleybal op eredivisie niveau

Naast grasvolleybal wordt sinds jaren op het toernooi ook beachvolley op eredivisieniveau gespeeld. Dit jaar zullen de heren en dames van start gaan in Sint Anthonis.

Meer weten?
www.pinkstertoernooi.nl