string(4) "test" Concert Duo Alicante

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Concert Duo Alicante

zondag 26 maart 2017 16:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij het Kloosterhuis aan de Grotestraat 69 in Sambeek. 

Duo Alicante met ‘Liefde en verlangen’ op 26 maart in de kapel van het Kloosterhuis

Een muzikaal programma in het Kloosterhuis over liefhebben en weggaan, geluk en de hoop niet opgeven. Met o.a. "Quel sguardo sdegnosetto" van C. Monteverdi, het bekende "Music for a while" van H. Purcell, vrolijke opzwepende Spaanse liefdesliederen gecomponeerd door F. Sor, de beroemde gitaarsolo "Recurderdos de la Alhambra" van F. Tárrega en een heuse liefdesverklaring aan de basblokfluit van V. Fortin.

Duo Alicante bestaat uit Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) en blokfluiten & Nelleke ter Berg gitaar, octaafgitaar en theorbe. De naam Alicante is een vrije associatie en mooie woordspeling op: Alice zingt. Daarnaast is Alicante de naam van een grote havenstad aan de Costa Blanca in Spanje, en Spaanse muziek zal in het programma van dit duo niet ontbreken. Duo Alicante staat voor lieflijke klanken die opklinken door het bespelen van de snaren van gitaar en theorbe, het zachte en milde geluid van de flauto dolce en het stralende warmte die je hoort in de zangstem.

Het programma "Liefde en verlangen" is door duo Alicante samengesteld uit liederen en instrumentale stukken over liefde en het verlangen naar mensen, plaatsen en muziekinstrumenten.

Het concert begint om 16 uur, de kapel is open vanaf 15.30 uur. De toegang is € 8,- inclusief een drankje na afloop. U kunt reserveren via info@hetkloosterhuis.nl.

Website:
www.hetkloosterhuis.nl 

26/03/2017 Van: 16.00 Tot: 17.00
Kapel van het Kloosterhuis, Grotestraat 69, Sambeek