string(4) "test" De Eersten - De Hollanders

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

De Eersten - De Hollanders

zaterdag 8 april 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij de Weijer in Boxmeer.

Na de eerdere succesvolle samenwerking met Spinvis voor De Laatsten slaan De Hollanders opnieuw de handen ineen met deze liedjesschrijver en schrijven in De Eersten de geschiedenis van de toekomst.

Ze vertellen het verhaal van een bioloog, een arts en een wiskundige die zijn geselecteerd om deel uit te maken van een wetenschappelijk experiment. De rest van hun leven zullen ze vrijwillig doorbrengen in een ‘technotoop’; een volkomen van de buitenwereld geïsoleerde plek waar ze het gedrag van slimme algoritmes en robots in the wild observeren.

Maar gaandeweg ontstaan er twijfels en rijst de vraag: wie programmeert nu eigenlijk wie? En kunnen ze nog ontsnappen aan deze nieuwe werkelijkheid? Hun enige houvast is de stem van een volautomatische koffiemachine die na verloop van tijd veel meer te melden heeft dan dat de latte macchiato gereed is…

De Hollanders werkte eerder al samen met Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Arthur Japin.

===

De Hollanders is een gezelschap van acteurs dat zich laat inspireren door de wisselwerking van toneel, muziek, literatuur en dialoog. Wij zijn Simone van Bennekom, Thomas Hoppener, Eva van Manen, Roelof Pothuis, Thijs Prein en Imke Smit.

Met een open oog voor de actualiteit in de wereld stellen wij vragen en willen we confronteren. Met ongepolijst maar tegelijkertijd poëtisch theater, door gebruik te maken van literatuur en muziek.

Wij verbinden actualiteit en literatuur door schrijvers te vragen met ons samen te werken. Ieder jaar spelen wij als groep een nieuw theaterstuk dat een Nederlandstalige schrijver speciaal voor de Hollanders schrijft.
Daarnaast produceren wij kleine voorstellingen van de afzonderlijke makers.

Wij willen ons publiek verwarren en verwarmen, verwonden en verwonderen, voorliegen en de waarheid vertellen. Dit doen wij door theater te maken waarin het verhaal centraal staat.

Meer weten?
www.deweijer.nl