string(28) "bijzondere-lammerenwandeling" Bijzondere Lammerenwandeling

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Bijzondere Lammerenwandeling

zondag 16 april 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Lammetjes aaien in de Schaapskooi van St. Anthonis

Op 1e Paasdag, zondag 16 april 2017 wordt wordt bij de schaapskooi, in de Staatsbossen van St. Anthonis, de traditionele Lammetjesdag gehouden.
U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats tegenover paviljoen de Heksenboom, Bosweg 40 in St. Anthonis.

Daarna kunt u wandelend de bordjes volgen naar de Schaapskooi waar de trotse (schapen)moeders staan te popelen om hun lammetjes te tonen. De boswachters van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van IVN en Stichting Het Schaap staan u graag te woord om uitleg te geven over de schaapskudde. Kinderen kunnen de lammetjes van dichtbij bekijken.Volwassen kunnen een kopje koffie nuttigen.
Ook voor de kinderen is er iets te drinken en een kleine versnapering (paaseitjes).
De wandelroute door het bos bedraagt ca. 2,5 km. U kunt ook over de verharde weg wandelen, deze route is ca. 1,7 km. Het meenemen van honden is in verband met de rust voor de dieren helaas niet toegestaan.
De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage voor de versnapering is welkom.

Reserveert u ook alvast zondag 11 juni in uw agenda?
Dan wordt op dezelfde plek het Schaapscheerders feest georganiseerd: een feest in het bos met veel activiteiten voor kinderen én volwassenen.

www.stichtinghetschaap.nl