string(17) "-mamacafe-boxmeer" MamaCafé Boxmeer

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

MamaCafé Boxmeer

vrijdag 3 maart 2017 09:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Met gastsprekers over bevalbad en geboortefotografie.


Het MamaCafé is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders met hun kindjes (0-4 jaar) uit de regio Boxmeer en omgeving. Gastspreker van deze keer is Jacobien van der Ploeg, gynaecoloog in Maasziekenhuis Pantein. Zij komt vertellen over de mogelijkheden voor zwangere vrouwen om gebruik te maken van een bevalbad om weeën op te vangen en om eventueel in te bevallen.

Tweede gastspreker is Katrien van de Pas, een van de eerste zwangeren die in het Maasziekenhuis van het bevalbad gebruik heeft gemaakt. Zij zal vertellen over haar ervaringen en over haar werk als geboortefotograaf.

Comfortabel en veilig bevallen

Maasziekenhuis Pantein heeft sinds kort speciale bevalbaden in gebruik. Het water in de bevalbaden zorgt voor betere ontspanning, waardoor weeën minder hevig voelen en de ontsluiting vaak sneller gaat. Tijdens een ziekenhuisbevalling wordt de hartslag van de baby goed in de gaten gehouden. Het Maasziekenhuis maakt hiervoor gebruik van een draadloos systeem zodat de moeder zich vrij kan bewegen en niet aan bed gekluisterd is. Dit draadloze bewakingssysteem kan ook in het bevalbad gebruikt worden.

Vrouwen die in het Maasziekenhuis willen bevallen krijgen vooraf informatie over het bevalbad. Zij hoeven pas tijdens de bevalling te beslissen of ze hier gebruik van willen maken. Dat geldt ook voor vrouwen die hebben besloten om met hun eigen verloskundige in het ziekenhuis te bevallen en vrouwen die er tijdens de thuisbevalling voor kiezen om toch naar het ziekenhuis te gaan.

Over het MamaCafé
Tijdens het MamaCafé kunnen moeders, maar ook vaders, grootouders en andere geïnteresseerden, in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen. Dat alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zijn deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Per keer komt er een gastspreker een interessant onderwerp toelichten over baby’s, peuters, moeders of hieraan gerelateerde onderwerpen. Voor de kinderen biedt het MamaCafé Boxmeer een speelplek, waarbij er regelmatig extra activiteiten worden georganiseerd zoals knutselen of voorlezen (onder toezicht).
De bijeenkomsten vinden iedere eerste vrijdag van de maand plaats in de Bibliotheek van Boxmeer, De Raetsingel 1 (in De Weijer). Inloop vanaf 9.30 uur. Start onderwerp 10.00 uur. Eindtijd is 11.30 uur. 

Meer weten? mamacafeboxmeer.nl