string(40) "publiekswandeling-ivn-de-groene-overlaat" Publiekswandeling IVN De Groene Overlaat

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Publiekswandeling IVN De Groene Overlaat

zondag 19 februari 2017 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Vertrek vanaf de Molen, Hoeve 23 in Gassel. 

In de dertiger jaren van de vorige eeuw is het Gasselse bos aangelegd. Het doel was de verstuiving van het landschap te beperken. Voorheen was het een heidegebied en werd begraasd door vee.
Het is in dezelfde dertiger jaren beplant met douglasspar, grove den en lariks. Struikheide vinden we nog waar bomen ontbreken. Het ontbreken van schaduwpartijen en een rijke voedsellaag is hier debet aan.
Uiteraard heeft de tijd gezorgd voor meer diversiteit. De eik, beuk, esdoorn, haagbeuk en veel soorten meer hebben er hun habitat gevonden.
Zoogdieren en vogels tooien het groene palet, dassen, reeën, vossen; buizerd, rans- en steenuil broeden er. Zelfs de wielewaal en zwermen sijzen en goudhaantjes zijn er soms te spotten.
De gidsen van het IVN De Groene Overlaat vertellen er graag over. Waarschijnlijk, nee zeker, wordt er verteld over de molen en de Galgenberg, en waarom zullen de gidsen niet over het Soldatenkanaal vertellen.
Op de website van het IVN Grave is een mooi en leerzaam artikel over het Gasselse bos te vinden. U wilt het gebied vast zien. Loop mee.

Opmerking: het gebied leent zich niet voor rolstoelgebruikers.

Het vertrek staat gepland voor 10.00 uur vanaf de Molen, Hoeve 23, 5438 ND in Gassel. De wandeling duurt 1½ tot twee uur. Na afloop is voor 2 Euro koffie.

Voor informatie kunt u bellen, tel.nr. 0485 314 946, of raadpleeg onze website https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-cuijk-de-groene-overlaat

19/02/2017 Van: 10.00 Tot: 12.00
Gassel