string(32) "erotisch-drama-indecent-proposal" Erotisch drama: Indecent Proposal

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Erotisch drama: Indecent Proposal

vrijdag 20 januari 2017 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Schouwburg van Cuijk aan de Grotestraat in Cuijk. 

Zinderend erotisch drama over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht.

Matteo van der Grijn, Roos van Erkel en Chris Tates
Indecent Proposal

script: Louis van Beek | regie: Paula Bangels | spel: Matteo van der Grijn, Roos van Erkel en Chris Tates

De makers van de succesvolle theaterproductie ‘Fatal Attraction’ brengen komend seizoen opnieuw een bioscoophit op de planken. ‘Indecent Proposal’ is een zinderend erotisch drama over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht met als hamvraag: Hoe ver ga jij voor een miljoen?
Daphne en David zitten op zwart zaad. Ze hopen dat de wereld van de casino’s het geluk zal doen keren. Even lijkt het te lukken, maar het lot beslist anders. Dan verschijnt John, een excentrieke miljardair, die het pasgetrouwde stel financiële vrijheid biedt. De prijs? Een nacht vol passie met Daphne. De beloning: een miljoen. Een onvoorstelbaar dilemma. Is Daphne te koop? Het is alleen maar voor de seks toch? Wat de oplossing voor hun geldproblemen lijkt, brengt veel meer teweeg dan ze ooit konden vermoeden.
De gelijknamige Hollywood-film uit 1993 met Robert Redford, Demi Moore en Woody Harrelson was een ware kaskraker en deed het nodige stof opwaaien. Want het gegeven zet je natuurlijk aan het denken; wat zou u doen in zo’n situatie?
Uit de pers:
'Van Erkel en Van der Grijn krijgen het voor elkaar de mystieke sfeer, ondersteund door het lichtontwerp (Marcel Visser) en de muziek (Tom Bakker), het hele stuk in stand te houden. Hun ijzersterke acteerprestaties komen in deze productie volledig tot hun recht en zorgen ervoor dat zelfs tijdens de non-verbale stukken de spanning te snijden is.' (De Telegraaf ****)

'Regisseur Paula Bangels kiest wederom voor een strak interieur, waarin alleen de lamellen van kleur verschieten. Als met cruise-control laveert Bangels de voorstelling naar het slot. De spanning zit in dialogen, muziek en gestileerd spel.' (De Volkskrant ***)

Publieksreacties:
‘Gisteren een geweldige voorstelling gezien met prachtig acteerwerk. Hoewel niet spannend, het verhaal is immers bekend, brengt het een triestheid in een dilemma van 3 oprechte personages. Een gevoel dat blijft hangen. Een voorstelling om nooit te vergeten. 3x klasse!’

‘Vanavond een mooie voorstelling gezien. Drie acteurs die je binnen 5 minuten meenemen in een verhaal, wat natuurlijk bekend is. Ik vond het erg goed gedaan. Kaal toneel wat juist perfect werkt. Inhoudelijk geeft het, of je nu wilt of niet, stof tot nadenken. Is alles te koop? Ik vind het een aanrader om naartoe te gaan!’

Schouwburg Cuijk
vr 20 januari, 20.15 uur
25 euro (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
www.dommelgraafencornelissen.nl  
www.schouwburgcuijk.nl