string(4) "test" Ballet van de Staatsopera van Tatarstan De Notenkraker

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan De Notenkraker

donderdag 19 januari 2017 19:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Schouwburg van Cuijk aan de Grotestraat in Cuijk.

Een magisch balletsprookje voor jong en oud


Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
De Notenkraker

muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski · choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov

Wie kan in de gezellige wintermaanden beter zorgen voor een traditionele uitvoering van het ballet ‘De Notenkraker’ dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan? Het geliefde gezelschap brengt fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. Op de prachtige muziek van Tsjaikovski creëerde dit superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum en Clara krijgt als cadeau een pop, een zogenoemde notenkraker. In haar droom verandert de pop in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. Met een leger tinnen soldaatjes gaan ze de strijd aan met het Muizenleger, na de overwinning trekken ze naar het Snoepgoedrijk, kou en vorst trotserend. Hun avontuurlijke reis zorgt als altijd voor een magische avond voor jong en oud.

‘De hele eerste akte is door de rijke kostumering al een prachtig kerstfeest op zich. Met als hoogtepunten de radiografische muizen die bijdehand over het podium snorren en het leger van de Muizenkoning dat in de droom van Clara angstaanjagend uit de open haard marcheert.’ (Trouw)

Schouwburg Cuijk
Do 19 januari, 19.00 uur (7+)
29,75 euro (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
www.balletklassiekers.nl  
www.schouwburgcuijk.nl