string(4) "test" De Nachtvlinderbelevenis

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

De Nachtvlinderbelevenis

vrijdag 28 juli 2017 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Landgoed de Barendonk aan de Millseweg 13 in Beers.

Iedereen kent de mooi gekleurde dagvlinders. Over nachtvlinders weet men veel minder. Ook deze zijn de moeite van het bekijken waard: super vormen, grappige tekeningen op de vleugels, bijzondere voelsprieten. Kees Boele van Natuurpresentaties, gaat u hier deze avond van alles over vertellen en laten zien.

”Nachtvlinders zijn verre van saai, zeer divers, soms prachtig gekleurd, bijzonder soortenrijk (ruim 2100 soorten) en spelen een belangrijke rol in de natuur. Ze hebben invloed op de natuur omdat de meeste rupsen planteneter zijn. Ze vormen een belangrijke voedselbron voor onder andere vogels, vleermuizen, spinnen, roofinsecten en sluipwespen. En daarbovenop spelen ze een rol in de bestuiving van planten en bloemen. Sommige planten zijn voor de bestuiving zelfs volledig afhankelijk van nachtvlinders, zoals de avondkoekoeksbloem, die enkel en alleen door de gewone Silene-uil wordt bestoven.”

Nachtvlinders hebben bijzondere namen als Vuursteenvlinder en Groot Avondrood en wat dacht je van braamvlinder, witte tijger, huismoeder, geel beertje en zwart beertje. Voor de excursie gebruikt Kees een loklamp en een wit doek, waarop we alle nachtpracht kunnen bewonderen.  

28/07/2017 Van: 20.30 Tot: 24
Landgoed de Barendonk Millseweg 13, 5437NB Beers tel 0485316436