string(36) "wandelen-met-gids-in-gasselse-bossen" Wandelen met gids in Gasselse bossen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Wandelen met gids in Gasselse bossen

zondag 8 januari 2017 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De wandeling start om 14.00 uur bij de Gasselse molen (kruispunt Heidestraat/Hoeve) 

Hoe komen dieren, planten en bomen de winter door?

Op zondag 8 januari organiseert IVN Grave een wandeling door de Gasselse bossen. De natuurgidsen vertellen tijdens de wandeling over de overlevingsstrategieën die planten en dieren gebruiken om deze koude periode door te komen. De wandeling start om 14.00 uur bij de Gasselse molen (kruispunt Heidestraat/Hoeve) en duurt ongeveer 2 uur.

Overwinteren in het bos
Hoe overleven dieren en planten de winter? Wie houden er een winterslaap? Hoe vinden de dieren voedsel onder een dik pak sneeuw? Hoe overwinteren insecten? Planten- en dierensoorten hebben zo hun eigen strategieën ontwikkeld om deze koude periode door te komen. De evolutie heeft hier lange tijd voor nodig gehad. Tijdens de wandeling zal ook duidelijk worden dat alles in de natuur zijn reden heeft. Om de winter te overleven heeft de natuur zo zijn eigen middelen. Planten en struiken gebruiken als afweer vaak stekels, doorns en gif. Dieren doen het weer op een andere wijze. Wanneer de bladeren van de bomen zijn, is in het bos vaak meer te zien dan we vermoeden. Wie weet is hier en daar het voorjaar al te ontdekken. De gidsen zullen er zeker op wijzen.

De boeiende boswandeling is geschikt voor jong en oud; de route is niet geschikt voor rolstoelen. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage is heel welkom. 

https://www.ivn.nl/afdeling/grave