string(4) "test" HCC Seniorenacademie

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

HCC Seniorenacademie

donderdag 19 januari 2017 13:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Thema: Overal e-mailen

Hoewel e-mail een tamelijk “jonge” ontwikkeling is, lijkt het soms alsof deze functionaliteit nu al voorbij gestreefd wordt door ontwikkelingen op het gebied van sociale media. WhatsApp is daar een goed voorbeeld van. Je kunt berichtjes soms sneller en gemakkelijker met WhatsApp versturen, maar het één kan het ander zeker niet vervangen.
De e-mail functie komt nog het dichtst bij die van de ouderwetse brief en voegt daar bovendien nog een aantal mogelijkheden aan toe. De laatste tijd zijn er nogal wat ontwikkelingen op het gebied van e-mail, die het gebruik ervan soms ingewikkelder hebben gemaakt. Microsoft bijvoorbeeld, stopt met ingang van 10 januari 2017 met de ondersteuning
van het programma Windows LiveMail. Het is juist dit programma dat velen van ons gebruiken.

Tijdens deze presentatie laten we u zien welke alternatieven er zijn en hoe je overstapt, zonder gegevens kwijt te raken. Verder zullen we een poging doen om een aantal veel gehoorde problemen te bespreken en waar mogelijk handreikingen te doen om bewuste keuzes te kunnen maken.

Zoals de titel al doet vermoeden willen we oplossingsrichtingen geven die het mogelijk maken om ook buitenshuis te e-mailen. Een regelmatig gehoorde klacht is namelijk dat we vanaf de camping, een appartement of een hotel, zowel binnen Nederland als in het buitenland, de berichten wel kunnen ontvangen maar niet kunnen beantwoorden of verzenden.
Om dat probleem op te lossen is het handig om te begrijpen hoe het e-mailproces verloopt en welke verschillen we kunnen onderkennen zodat je bewust kunt kiezen voor de ene of de andere oplossing.

Uiteraard is er ook weer zo'n handige syllabus beschikbaar.

Meer weten over HCC? seniorenacademie.hcc.nl