string(4) "test" IVN: Heidewandeling op de Krim, Oploo

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN: Heidewandeling op de Krim, Oploo

zondag 19 februari 2017 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Start vanaf de Limbraweg in Elsendorp.

Liefhebbers kunnen zo'n twee uur met een natuurgids op pad voor een winterse wandeling door de Krim. Dit 100 hectare grote gebied is van het Brabants Landschap. Het ligt in het verlengde van de Groote Slink en de Bunthorst tussen Oploo en Elsendorp. De Krim bestaat voor een belangrijk deel uit heide dat deels wordt begraasd. Je vindt er zowel droge(re) als natte plekken wat duidelijk te zien is aan de begroeiing. Denk aan struikheide op de droge delen en dopheide en pijpenstrootje op vochtige tot nattere bodems. De in het verleden met naaldbomen aangeplante percelen zijn deels omgevormd naar een gemengd bos. Tijdens de wandeling kijken we naar de diverse boomsoorten en de gidsen vertellen waaraan je ze kunt herkennen.

Behalve voor zangvogels en roofvogels is de Krim ook een geschikt gebied voor de klapekster. Een vogelsoort die hier doortrekt, maar ook overwintert. Favoriet zijn heideterreinen met verspreid staande bomen en struiken en waarin afwisseling van meer open en dichtere vegetatie. Vanuit een hoge positie speuren ze naar prooien zoals muizen, kleine vogeltjes, grote insecten en spinnen. Naast heideterreinen bezoeken de vogels ook allerlei begraasde ruigtes en struwelen.

Na afloop van de wandeling is er koffie en thee (vrijwillige bijdrage). Tip: trek waterdichte schoenen of laarzen aan en neem de verrekijker mee. We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan Limbraweg in Elsendorp: Rijd via de N272 richting Elsendorp. Op de kruising van Stootershutweg-Bunthorstseweg linksaf. Volg deze zo’n 400 meter dan rechtsaf (Limbraweg). Rijd deze in tot de parkeerplaats (let op de IVN-vlag).

Inlichtingen: Marius Janssen, tel. 0485-382278, of Angeline Aben, tel. 0485-383207.

Heidewandeling op de Krim, Oploo
zondag 19 februari 2017, 13:30
Georganiseerd door: 
De Maasvallei
Gratis of een vrijwillige bijdrage

https://afdeling.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei