string(38) "ivn-winterwandeling-bij-de-kuilen-mill" IVN: Winterwandeling bij de Kuilen, Mill

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN: Winterwandeling bij de Kuilen, Mill

zondag 22 januari 2017 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Vertrekpunt bezoekerscentrum De Kuilen, Valkweg 11 in Mill. 

Een stevige frisse doorstapwandeling rondom De Kuilen en door de Langenboomse bosssen in hopelijk winterse sferen; onze eerste wandeling in het nieuwe jaar 2017.
In de 19e eeuw was het gebied nog enkel bedekt met heide en stuifzand met hier en daar wat natte laagtes (vliezen), alleen geschikt om schapen te hoeden. In het begin van de 20e eeuw probeerde men grip op de woeste grond te krijgen door er (gedeeltelijk) dennenbossen aan te leggen voor de houtproduktie. Dit werden de Langenboomse Bossen. Aan het einde van WOII is hier ook door het Engelse leger een tijdelijk vliegveld aangelegd. Op het veld waren ca .200 toestellen gestationeerd. Het vliegveld is slechts 10 weken operationeel geweest, waarna het werd ontmanteld.

De heide (vroeger genaamd: De Nieuwe Millsche heide) verloor rond 1950 zijn ruige karakter toen het gebied veranderde in een zand- en grindwinningsgebied. In 2013 is deze zand- en grindwinning gestopt en er ligt nu een schitterend nieuw natuurgebied met een recreatieplas, natuurlijke oevers, wandel- en fietspaden en natuurlijke bossen. Natuurmonumenten beheert het gebied en geeft de natuur weer een kans met gevarieerdere bossen en nog meer natuur rondom de plassen. Het gebied is nu al schitterend en zal in de toekomst alleen nog maar mooier worden.

Een reden te meer om met ons mee te gaan wandelen want dit gebied zal zeer zeker ook in de toekomst bij Uw favorieten gaan behoren. En een winters karakter kan de wandeling alleen maar spannender maken. Gaat U ook mee?

Inlichtingen bij Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876 of Ton Gerrits, tel. 0485-573214.
 
Winterwandelen bij de Kuilen, Mill
zondag 22 januari 2017, 13:30
Georganiseerd door: 
De Maasvallei 

https://afdeling.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei