string(4) "test" Kerstmis voor je laptop of smartphone

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kerstmis voor je laptop of smartphone

donderdag 22 december 2016 17:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij de Cuijkse vestiging van ROC De Leijgraaf aan de Jan van Cuijkstraat 52 in Cuijk. 

Donderdag 22 december opent de Cuijkse vestiging van ROC De Leijgraaf in Cuijk tussen 17.30 uur en 19.30 uur zijn deuren voor iedereen die het kerstgevoel nog niet definitief te pakken heeft.

Leerlingen van de ICT-opleiding verzorgen, in het kader van een project Duurzaamheid, een ‘duurzame kerstmarkt’. “Iedereen is welkom. Uiteraard alle ouders, verzorgers, vrienden en familieleden van leerlingen, maar verder iedereen uit Cuijk en omstreken die het begrip ‘duurzaamheid’ een warm hart toedraagt”, aldus docente Annemarie Staaks, die het project begeleidt. “Met deze activiteit willen we laten zien dat een kerstmarkt ook duurzaam kan. Bovendien proberen we geld te verdienen voor een goed doel. Deze opbrengst moet onder andere komen uit de verkoop van drank en hapjes, een markt van zelf gemaakte kerstartikelen en een virtual reality-belevenis waar men tegen een kleine vergoeding aan kan deelnemen. Ook presenteren zich deze avond een aantal duurzame bedrijven uit de regio.”

Maar ICT-leerlingen blijven natuurlijk bovenal ICT-er. In een speciaal ingerichte hoek kunnen bezoekers terecht met hun nukkige PC, laptop, tablet of smartphone. ICT-leerlingen doen hun uiterste best om tegen een geringe vergoeding problemen op te lossen of uitleg te geven over het gebruik van deze apparatuur. “Ook een beetje kerstmis voor uw laptop of smartphone dus,” aldus Staaks. “En natuurlijk ontbreekt ook een muziekje niet. Kom gerust. Jong en oud, iedereen is welkom.”

De opbrengst van de kerstmarkt wordt besteed aan een Unesco doel, benadrukt Annemarie Staaks. “Alle zelfgemaakte kerstartikelen gaan direct vanaf 18.00 uur in de vrije verkoop en mogen door iedereen gekocht worden. Ook de opbrengst van de ICT-hoek en de virtual reality-belevenis gaan uiteraard naar Unesco. Op en top kerstmis dus.”