string(4) "test" Optreden: Tangarine

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Optreden: Tangarine

zondag 9 april 2017 16:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Roepaen aan de Kleefseweg 9 in Ottersum. 

FOLK • 16:00 UUR • TICKETS €17,00 (VVK) / 19,50 (DAGKASSA)

Je kon de afgelopen jaren bijna niet om ze heen: Tangarine. In 2013 waren ze huisband bij De Wereld Draait Door en maandelijks live in de uitzending te zien. In oktober 2016 brengt het duo een nieuw album getiteld 'There and Back' uit. Het album is de langverwachte opvolger van 'Move On', welke in 2014 uitgebracht werd. Tangarine was eerder al te zien op festivals als Lowlands en in de diverse theaters in Nederland.

Authentiek en oprecht - dat zijn de kernwaarden van de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, die samen het duo Tangarine vormen. Geboren in Lelystad maar op jonge leeftijd verhuisd naar Assen, beginnen de broers op dertienjarige leeftijd al met het schrijven van eigen muziek. Een niet aflatende stroom van liedjes is het gevolg.

In de winter van 2010/2011 verschijnt Tangarine's vierde album 'Wintersongs: The December sessions', een project waarvoor het duo samenwerkte met bijna vijftien verschillende muzikanten. Het album ontvangt lovende recensies en wordt vermeld in diverse jaarlijsten. Niet lang daarna schoppen de broers het in de categorie singer-songwriter tot de derde plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

In januari 2011 gaat Tangarine het theater in met het muziekprogramma 'Tangarine in Stereo'. Hiervoor ontvangen de broers op 16 maart 2011 in Drenthe de Talentprijs 2011 - de prijs voor wie zich het meest heeft onderscheiden door een uitzonderlijke prestatie op het gebied van kunst en cultuur. Een duidelijke erkenning voor hun muzikale authenticiteit en productiviteit.

De sterkste troef van Tangarine is de onberispelijke samenzang. Hoewel de invloed van Simon & Garfunkel en Bob Dylan duidelijk hoorbaar blijft, is het een unieke muzikale eenheid die de boventoon voert en die Tangarine tot een uitzonderlijk duo maakt.

Ook Tim Knol roemt de broers, nadat hij ze heeft zien optreden op de Rhythm & Blues Night in de Oosterpoort in Groningen. Hij besluit Tangarine eind 2011 mee te nemen als vaste supportact tijdens zijn (grotendeels uitverkochte) clubtour langs de bekende zalen in Nederland.

Website:
www.roepaen.com

Tangarine
09/04/2017 Van: 16:00
Ottersum, Roepaen