string(4) "test" Toneel: Try-out, De Vader

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Toneel: Try-out, De Vader

zaterdag 10 december 2016 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Schouwburg van Cuijk aan de Grotestraat in Cuijk. 

Hans Croiset en Johanna ter Steege in internationaal bejubelde theaterhit. 

De Vader
Hans Croiset & Johanna ter Steege

Script: Florian Zeller | vertaling: Jolijn Tevel | regie: Gijs de Lange | spel: Hans Croiset en Johanna ter Steege

Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde tapdanser die samenwoont met zijn dochter Anne en haar man Antoine. Of is hij een gepensioneerd bouwkundig ingenieur die bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre? Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan? En waar is zijn horloge? Het ligt niet op de plek waar het zou moeten liggen. 

In het pijnlijk-geestige ‘De Vader’ zien we de verwarring van iemand met alzheimer. Langzaam maar zeker glijdt André weg in een mistige wolk, waarin de wereld die hij eens zo goed kende zich van hem vervreemdt. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip te houden op zijn leven, dat stukje bij beetje uiteenvalt zonder dat hij begrijpt waarom. 

Zijn ziekte, onrust en paniek raken ook zijn omgeving. Dochter Anne probeert haar vader bij te staan, maar hoe help je iemand die steeds verder wegraakt? Het zorgt voor herkenbare situaties die schuren, maar ook komisch kunnen zijn. 

Le Père (De Vader) is geschreven door de Franse auteur Florian Zeller, ook wel ‘het grootste literaire talent in Frankrijk’ genoemd. Zijn werk is veelvuldig bekroond. Le Père is onderscheiden met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière. Behalve in Frankrijk werd het toneelstuk ook bejubeld door pers en publiek in Engeland. Onder meer in Londen was The Father een regelrechte hit, met als gevolg dat in het aankomend theaterseizoen de voorstelling in meer dan 25 landen uitkomt, van Brazilië tot Korea! 
De Nederlandse versie wordt geregisseerd door Gijs de Lange. Er is een samenwerking met Alzheimer Nederland.

Schouwburg Cuijk
toneel | try-out
Za 10 december, 20.15 uur
23,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.schouwburgcuijk.nl