string(4) "test" Encaustiek: Schilderen met Bijenwas

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Encaustiek: Schilderen met Bijenwas

donderdag 8 december 2016 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Zoete Geeste, De Geest 4 in Linden. 

Ontdek de fascinerende wereld van het schilderen met was verf. Laat de boel eens de boel en begin aan deze expressieve hobby! Encaustic art is als hobby of als kunst uiting erg leuk om te beoefenen en de techniek is gemakkelijk aan te leren. Encaustiek is een schildertechniek, waarbij pigmenten vermengd worden met hete bijenwas, hars en nog een paar stoffen, in verschillende kleuren. De techniek is vermoedelijk rond 1000 v.Chr. ontstaan.

Megcheline Henselmans is gespecialiseerd in de techniek van de encaustiek en legt u tijdens een workshop van ca. 2½ uur de grondbeginselen en de geschiedenis uit. Om de technieken te demonstreren maakt ze gebruik van een speciaal strijkijzer dat gebruikt wordt om de gekleurde wasstaafjes te verwarmen en om mee te schilderen. Uiteraard gaat u ook zelf aan de slag om uw eigen schilderij van was te maken. U past de uitgelegde technieken toe en ontdekt de verrassende mogelijkheden onder deskundige begeleiding. U hoeft hiervoor niet te kunnen tekenen of schilderen, deze techniek kan iedereen leren. Daarnaast is veel ruimte voor experiment en creatieve uitingen. U hoeft niets mee te brengen, alle benodigde materialen zijn aanwezig. De gemaakte werken mogen uiteraard mee naar huis worden genomen, na afloop van de workshop. Eventueel kunt u bij Megcheline de materialen aanschaffen om zo thuis verder te oefenen. Ook kunt u zich inschrijven voor een verdiepingsweekend cursus of een cursus voor gevorderden.
De kosten voor de workshop bedragen 24,50 euro per persoon maar voor de lezers van de Het Land van Cuijk website, onder vermelding van Land van Cuijk 22,50 p.p. Dit is inclusief gebruik van alle materialen, koffie, thee en iets lekkers.

Lokatie:
De Zoete Geest, De Geest 4, 5439 NJ Linden

Volg samen met uw vrienden, familie, of collega’s een Workshop Encaustiek!

Vanaf 4 personen kunt u zelf een datum, tijd en workshop plannen in overleg met Megcheline, met eventueel aansluitend een lunch bij het Zoete Geest café.
Ook kinderfeestjes voor kinderen vanaf 8 jaar behoort tot de mogelijkheden.

Voor informatie kunt u altijd bellen (06 -22 19 12 44) of MAILEN : meg.henselmans@kpnplanet.nl

Website:
www.zoetegeest.nl