string(4) "test" Science Battle

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Science Battle

woensdag 2 november 2016 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de theaterzaal van de Weijer in Boxmeer.

Vier promovendi nemen het tegen elkaar op in de ScienceBattle: wie heeft het beste verhaal over zijn of haar onderzoek? Bij welke presentatie gaat een wereld voor je open? Snap je waar het over gaat? Voel je de passie? Kun je het navertellen?

In een gedreven presentatie vertellen promovendi over hun vakgebied en over het onderzoek waar zij mee bezig zijn. Er komen vier wetenschappers aan bod en in totaal krijgen ze elk tien minuten de tijd. Aan het eind van de performance kiest het publiek een winnaar.

Veel mensen denken dat wetenschap moeilijk is. Of saai. Dat de onderzoeker in een stoffige donkere kelder aan zijn specialistisch vakgebied werkt, zonder de wereld om hem heen nog op te merken.
Wij laten zien dat dit niet nodig is. De wetenschappers zijn door ons getraind om een begrijpelijk en vooral boeiend verhaal te vertellen.

Als je in de zaal zit, ben je na afloop verrast door materie waarvan je anderhalf uur geleden werkelijk geen flauw benul had. Je bent ontroerd door de passie. Nieuwsgierig naar meer details. Je dénkt zelfs dat je het begrepen hebt. Maar het navertellen? Nee, dat kun je niet.

===

Deze drie avonden ScienceBattle (2 november, 18 januari en 12 april) zijn ontstaan uit een mooi gesprek tussen The Young Talent Group en De Industriële Kring. Om een lang verhaal kort te maken: einddoel is een universiteit in het Land van Cuijk.
Aangezien het waarschijnlijk ietwat tijd en moeite zal kosten om dat einddoel te realiseren zijn er als tussenoplossing dit jaar de Science Battles. Gerealiseerd met steun van Marel Poultry. Een deelresultaat waar we reuzeblij mee zijn! We hopen jullie ook.

Meer weten? Kijk op: www.deweijer.nl