string(4) "test" Avond van de columnist

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Avond van de columnist

dinsdag 15 november 2016 19:45

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Schouwburg van Cuijk aan de grotestraat in Cuijk.

Romanschrijver en columnist Thomas Verbogt, die zes keer per week in De Gelderlander te lezen valt, is hoofdgast op de Avond van de Columnist. Op dinsdag 15 november wordt de Avond van de Columnist voor het eerst gehouden in Schouwburg Cuijk. Een unieke gelegenheid om een tiental columnisten te zien, te beleven én te ontmoeten. 

Want dat is vooral het doel van de Avond van de Columnist: dat de lezers in de regio de columnisten die zij in de regionale media bijna dagelijks kunnen lezen, in levenden lijve ontmoeten. Een heuse meet & greet dus!

De columnisten worden tijdens een avondvullend programma aan de tand gevoeld over hun werkwijze en lezen allemaal een column voor. Ze hebben huiswerk gekregen: schrijf een column over het thema ‘Leve de duisternis’. Tussen de interviews en voorgedragen columns door is er veel muziek te beluisteren. Daarvoor staan de huisband van de Avond van de Columnist garant, de Boxmeerse band The Allyway en musicalartiest Jorrit de Vries uit Utrecht (geboren en getogen in Nieuw Bergen) garant. Jorrit de Vries brengt Nederlandstalige liedjes uit het kleinkunstgenre ten gehore.

De avond wordt ook gepresenteerd door twee columnisten. Dat zijn Erik Reijnen Rutten uit Nijmegen en Geurt Franzen uit Boxmeer. 
Op 15 november geven, naast Thomas Verbogt, de volgende columnisten uit het Land van Cuijk acte de présence: Henk Baltussen, Twan Dohmen, Freddy Klooteé, Eefke Peeters, Babette Pul en Antoinette Verstegen. Op 4 april 2017 is de tweede Avond van de Columnist, dan onder meer met Jos Janssen uit Cuijk.

De Avond van de Columnist is op dinsdag 15 november 2016 in Schouwburg Cuijk en begint om 19.45 uur (inloop met muziek, start programma om 20.15 uur). 

Kaartjes à 10 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe) via www.schouwburgcuijk.nl.