string(4) "test" Cabarestafette

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Cabarestafette

vrijdag 21 oktober 2016 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Schouwburg van Cuijk aan de Grotestraat in Cuijk. 

Bent u ook zo gek op nieuwe sensaties en aanstormende talenten?
Kom dan op vr 21 oktober naar Cabarestafette en wie weet ziet u dé cabaretkanjer van morgen. Met drie uiteenlopende acts, virtuoze presentatie en opwarmende muziek van Pica DJ wordt het sowieso een prikkelende avond.

Laat u verrassen door:
* Martijn Kardol
* Oldenosborn
* Anne Neuteboom

Martijn Kardol | winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival 2015 & Leids Cabaret Festival 2016
Kardol maakte diepe indruk op de jury: '... ondermeer omdat hij 'met kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen kan krijgen' en omdat hij ook grappig was als hij niks zei (...) en de jury prees zijn 'goede zangstem'.

Oldenosborn | winnaars Cameretten 2014
Lize van Olden & Victoria Osborn maken sketches die doodgewone en bizarre fenomenen uit deze tijd in een ander daglicht plaatsen. Hilarisch en troostend. Jury Cameretten 2014: 'Een heel eigen veelbelovend nieuw damesduo.'

Anne Neuteboom | winnaar Cameretten 2015
De pers over Anne:
'Verplichte kost voor alle babyboomers en ouderen die neigen te verzuren en open staan voor een lesje fatsoen en omgangsmanieren van een jonkie.' (Theaterkrant.nl)
'Als ze eenmaal op stoom is, heeft ze het publiek helemaal bij de kladden. (...)  Wat een talent.' (de Volkskrant)

De presentatie is in handen van cabaretière Nina de la Croix.


Schouwburg Cuijk
Vr 21 oktober, 20.15 uur
18,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.cabarestafette.nl
www.schouwburgcuijk.nl

____________________________________________________

Martijn Kardol
Jongensboek

‘Het gerucht schijnt te gaan dat ik als artiest zou zijn mislukt’, aldus Martijn Kardol in zijn winnende programma ‘Jongensboek’. 
Ironisch genoeg wist hij met dat programma drie prijzen te winnen op het Groninger Studenten Cabaret Festival (’15) én de jury-, en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival (’16). 
In de geschiedenis van beider festivals is het nog nooit eerder iemand gelukt om deze vijf prijzen in een theaterseizoen te winnen.

Kardol maakte een ‘diepe indruk’ op de jury, onder meer omdat hij ‘met kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen kan krijgen’ en omdat hij ook grappig was als hij niks zei. Het tweede liedje dat hij zong werd beoordeeld als ‘de beste muzikale bijdrage aan het festival’ en de jury prees zijn ‘goede zangstem’, die ‘aangenaam was om naar te luisteren’. (NRC)

Naast cabaretier is Martijn radiomaker bij 3FM en studeerde hij Zweeds en sociologie.

Quotes:
‘Indrukwekkende Martijn Kardol wint cabaretfestival…’ (NRC)
‘Een geweldige winnaar.’ (Dagblad van het Noorden)
Prijzen:
Jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016.
Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2015.

__________

Oldenosborn
#LIFE

Oldenosborn (winnaar Cameretten 2014) bestormt de theaters met hun eerste avondvullende voorstelling ‘#LIFE’. Met een scherpe blik op hun omgeving én op zichzelf maken Lize van Olden en Victoria Osborn - beiden begin 30 - sketches die doodgewone en bizarre fenomenen uit deze tijd in een ander daglicht plaatsen. In ‘#LIFE’ buigt het duo zich over de grote vraag: 'Hoe te leven?’ 
Ze gaan de strijd aan met het egocentrisme, de angst voor het cliché en het heimelijk verlangen naar een overzichtelijk leven. Naar zichzelf zoekende hipsters, multitaskende bakfietsmoeders en overspannen wereldverbeteraars passeren de revue. We zijn allemaal Bambi's op het ijs, laten we dat omarmen. 

Oldenosborn neemt je mee in haar absurde universum en laat je niet meer los. 
Hilarisch, ontnuchterend, confronterend en troostend. 

‘Een heel eigen veelbelovend nieuw dames duo.’ (uit het juryrapport 2014).
Spel en concept: Lize van Olden en Victoria Osborn

__________

Anne Neuteboom
Weg

Maak kennis met Anne, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015 en ja, ook een millennial. Zoals we allemaal weten zijn millennials (die losers geboren tussen 1982 en 2001) ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van. Dus dat belooft wat.

Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, maakt maatschappijkritiek anno 2015: zonder correcte dt-spelling, maar met een frisse analytische blik.
De conclusie: mag ik alsjeblieft weg hier?

De pers over Anne Neuteboom tijdens Cameretten:
‘Verplichte kost voor alle babyboomers en ouderen die neigen te verzuren en open staan voor een lesje fatsoen en omgangsmanieren van een jonkie.’ (Theaterkrant.nl)
‘Als ze eenmaal op stoom is, heeft ze het publiek helemaal bij de kladden. (…) Wat een talent.’ (de Volkskrant****)