string(4) "test" Thijs & Tania

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Thijs & Tania

zaterdag 8 oktober 2016 13:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Thijs Borsten daagt mezzosopraan Tania Kross uit te zingen met bijzondere artiesten. 

Na twee keer te gast geweest te zijn bij ‘Thijs Borsten Daagt Uit!’ neemt mezzosopraan Tania Kross het in ‘Thijs & Tania’ op tegen bijzondere (inter)nationale artiesten. Grenzen verleggen, uit je hok, buiten je comfortzone: daar draait het om tijdens dit spannende muzikale programma.

Op 8 oktober zal Thijs Borsten in Schouwburg Cuijk operazangeres Tania Kross uitdagen te zingen met de uit Mozambique afkomstige stemkunstenaar Neco Novellas. Hoe klinkt de muziek uit hun jeugd en wat gebeurt er als ze elkaars muziek gaan zingen?
Extra gasten Lavinia Meijer en Oene van Geel met zijn strijkkwartet zullen ook uit hun ‘comfortzone’ moeten. Kan Lavinia net zo mooi spelen op de Afrikaanse ‘harp’, de kora, als op haar eigen harp? En lukt het om haar te laten improviseren met de koning van de geïmproviseerde muziek Oene van Geel. Tot slot spelen ze een speciaal voor deze gasten door Thijs gecomponeerd nieuw stuk.

Het belooft een verrassend concert vol passie en muzikaliteit te worden! Thijs en Tania spelen en zingen in wisselende samenstelling met de gastartiesten. Die worden met korte filmpjes en interviews door Thijs aan Tania voorgesteld. Daarbij zorgt de vaste band van Thijs voor de begeleiding.

Tania Kross is een autoriteit op het gebied van klassieke muziek, terwijl Thijs zijn sporen als producer en pianist heeft verdiend in authentieke volksmuziek, zoals de Portugese fado, de Kaapverdische morna, de Spaanse flamenco en Afrikaanse muziek.

Schouwburg Cuijk

Zaterdag 8 oktober, 20.15 uur
22,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.thijsborsten.com