string(32) "taize-viering-in-teken-van-vrede" Taizé-viering in teken van Vrede

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Taizé-viering in teken van Vrede

vrijdag 16 september 2016 19:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de St. Martinuskerk in Cuijk. 

In de St. Martinuskerk in Cuijk wordt op vrijdag 16 september 2016 om 19.00 uur een Taizé-viering gehouden. De viering is een initiatief van de H. Martinus parochie Cuijk.

De viering vindt plaats aan de vooravond van de Vredesweek, die duurt van 17 t/m 25 september. Het motto is 'Vrede verbindt'.
In de Taizéviering zingen de aanwezigen, onder begeleiding van pianospel, liederen uit Taizé. De zang wordt afgewisseld met gebed, korte lezingen uit de Bijbel en een meditatief moment van stilte.

Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in het zuiden van Frankrijk, waar jaarlijks duizenden mensen, vooral jongeren, uit heel Europa komen voor een periode van ontmoeting en bezinning. Drie maal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. Voor meer informatie: http://www.taize.fr/nl.

De liederen van Taizé zijn, ook als je ze nog niet kent, niet moeilijk om te zingen. Het zijn korte en eenvoudige teksten, waardoor je ze gemakkelijk uit het hoofd kunt zingen. Door ze een aantal keren te herhalen wordt het zingen meditatief.
Sommige liederen zijn heel bekend geworden, zoals 'Ubi caritas' en 'Als alles duister is'.

Bij de Taizéviering in Cuijk zitten de aanwezigen in een, door veel kaarsjes verlichte, speciaal gecreëerde intieme ruimte vóór in de Martinuskerk.
Zitplaatsen zijn voldoende aanwezig. De totale viering duurt ca. 45 minuten.
Na afloop kan er onder het genot van een kop koffie of thee worden nagepraat.
Iedereen is van harte uitgenodigd deze Taizé-viering bij te wonen. Jong en oud!

Vrijdag 16 september 2016, 19.00 uur.
St. Martinuskerk, Kerkstraat 10, Cuijk 

Foto: Wilma Lems.