string(4) "test" Theatervoorstelling 'Witte Nacht'

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Theatervoorstelling 'Witte Nacht'

donderdag 15 september 2016 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kunstkerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp.

Donderdagavond 15 september in het Kunstkerkje in Velp

Op donderdagavond 15 september aanstaande brengen theatermaker Gerrie Abels en musicus Martijn Alsters de theatervoorstelling ‘Witte Nacht in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). De voorstelling begint om 20.15 uur en duurt ongeveer 70 minuten. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot woensdagavond 14 september 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

‘Witte Nacht’
Theatermaker Gerrie Abels en musicus Martijn Alsters vertellen samen het verhaal van Bibi, een vrouw die twee jaar na de dood van haar man haar verhaal aan het publiek vertelt. Een bijzondere gebeurtenis in de twee weken direct na de dood van haar man, vormt het begin van haar reis. Op basis daarvan kijkt zij terug op haar relatie. Het verhaal gaat over de liefde. Over de kleine dingen waarom je van iemand houdt. Over de pijn wanneer die liefde wegvalt. Wat is de essentie van het gemis wanneer je een grote liefde verliest? Hoe goed ken je elkaar eigenlijk? Hoe dichtbij kun je komen?

Muziek en tekst
Een tekst als muziek, muziek als een tekst. Een van Nederlands beste toneelschrijvers Peer Wittenbols schreef de tekst, Martijn Alsters componeerde de muziek. De voorstelling wordt voorzien van filmbeelden van Louk Voncken. Techniek op de avond is in handen van Henk Vennekens.

In 2012 bracht actrice Gerrie Abels al een voorstelling van de hand van Peer Wittenbols: de monoloog ‘Hemelvuur’. Dit stuk werd 54 keer in Nederland en Duitsland gespeeld. Dit jaar is de voorstelling ‘Witte Nacht’ op diverse plaatsen in Nederland te zien.
Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl