string(4) "test" Openluchtfilm; Amy

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Openluchtfilm; Amy

zaterdag 27 augustus 2016 21:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Aan de Hoofdwagt, het plein tussen Oude Stadhuis en de Sint Elisabethkerk in Grave. 

Ondanks het feit dat het Filmcafé Grave – na de brand in het Palazzo Theater – nog steeds geen nieuwe thuisbasis heeft, willen de vrijwilligers het nieuwe filmseizoen beginnen met een openluchtfilm. De film die vertoond wordt, is Amy, een biografische documentaire uit 2015 over de overleden zangeres Amy Winehouse (1983-2011), Zaterdag 27 augustus. Hoofdwagt, Grave. Aanvang plm. 21.00 uur (als het donker is).

Openluchtvoorstelling
Deze keer wordt de openluchtfilm gehouden aan de Hoofdwagt, het plein tussen Oude Stadhuis, de voormalige Hoofdwagt en de Sint Elisabethkerk. Bezoekers wordt aangeraden een eigen camping- of tuinstoel mee te nemen. Het meebrengen van hapjes en drankjes is ook toegestaan. De toegang is gratis.
Bij slecht weer verschuift de voorstelling naar zaterdag 3 september aanstaande. Op 27 augustus wordt rond 18.00 uur op www.filmcafegrave.nl vermeld of de voorstelling doorgaat.

Amy
Documentaire over het leven van de zangeres Amy Winehouse die met haar tweede album Back To Black wereldfaam verwierf. De aan drugs en alcohol verslaafde Winehouse overleed op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. Maar in tegenstelling tot de andere leden van de beruchte Club van 27 - Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones; allemaal niet ouder geworden dan 27 jaar - is Amy's opkomst en ondergang zorgvuldig gedocumenteerd door paparazzi en homemovies. Dit archiefmateriaal werd aangevuld met interviews met familieleden en vrienden van Winehouse en andere betrokkenen.

Zo ontstaat een bekend, maar daarom niet minder ontluisterend verhaal. Van Amy, opgroeiend tot een zelfbewuste zangeres die vervolgens afglijdt in een leven van drugverslaving, drankmisbruik en boulimia. De direct betrokkenen grijpen niet in. Alleen al om die laatste reden is het goed dat regisseur Kapadia in de interviews de voornaamste betrokkenen ter verantwoording roept: Amy's vader Mitchell Winehouse en Amy's al even zelfdestructieve vriend en latere echtgenoot Blake Fielder.

Een ontroerende maar ook schokkende documentaire. Verwacht dus geen feelgoodmovie.

A. Kapadia / Documentaire / 2015 / 2h 8min