string(35) "9e-summmertime-dag-20-augustus-2016" 9e SUMMMERTIME-dag 20 augustus 2016

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

9e SUMMMERTIME-dag 20 augustus 2016

zaterdag 20 augustus 2016 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Kinderen van Afrika

Zaterdag 20 augustus is de 9e dag van het Summmertimefestival 2016. Deze dag staat in het teken van fundraising ten behoeve van de Dawda Stichting Gambia. Vanaf 14.00 uur geeft de Dawda Stichting Gambia u een kijkje in het leven in Gambia en hun projecten voor de kinderen van Afrika en met name de kinderen uit de dorp Somita in Gambia.

De Gennepse Dawda Stichting Gambia is sinds 2007 actief in het dorp Somita in Gambia. Er zijn in de afgelopen jaren vele projecten gerealiseerd waaronder een watersysteem, schooluitbreiding, markthal en een microkredietenbank. Tijdens deze dag krijgt u in hun stand uitgebreide uitleg over hun projecten. Daarnaast kunt u voor slechts € 1,00 een envelopje trekken. Er is een flink aantal prijsjes te winnen en voor de kinderen is het altijd prijs. De opbrengst komt geheel ten goede Stichting Dawda.
Uiteraard is er ook een Gambiaans programma op deze dag met o.a. de Gambiaanse zanger/rapper Abubakar Mansaray alias 180 Black Rob, Sullay “the culture dancer”, zanger Richman Son, een tweetal Gambiaanse danseressen en DJ Organizer. Ook zijn er hapjes verkrijgbaar uit de Afrikaanse keuken en is er een heuse Djembé workshop vanaf 14.30 uur (aanmelden bij de infostand). Natuurlijk wordt er ook aan de kinderen gedacht met o.a. een workshop beschilderen van struisvogeleieren.

Uitgebreide informatie over alle optredens is te vinden op de website van Summmertime

Zoals iedereen al jaren gewend is, is er vanzelfsprekend ook in 2016 wordt er geen entree geheven en is het festival gratis toegankelijk.