string(26) "achtste-summmertime-gennep" Achtste Summmertime Gennep

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Achtste Summmertime Gennep

zaterdag 13 augustus 2016 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Met Klezmer en schlager.

Zaterdag 13 augustus is de 8e dag van het Summmertimefestival 2016 en staat in het teken van de Klezmer en schlager met TRIO C TOT DE 3e. Vanaf 14.00 uur kan men genieten van de muziek van deze formatie met een afwisselend en gevarieerd programma.

De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het in 1998 opgerichte Trio C tot de Derde. Hun stijl laat zich het best omschrijven als “geïnspireerd op klezmer, balkan- en zigeunermuziek”. Om inspiratie op te doen reizen ze regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. Zodoende is hun muziek inmiddels ook onderhevig aan Turkse, Iraanse, Pakistaanse en Indiase invloeden. Hun streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Dat hun eigen geluid hierdoor telkens aan verandering onderhevig is en wordt verrijkt, past bij het dynamische karakter van het trio. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen de jongens niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen.
En ’s avonds gaat “het dak er af” met de immens populaire Groesbeekse formatie de Moonlights. Met een keur aan muziek, voor elk wat wils, en vooral populair bij zeer velen verzorgen zij het avondprogramma dat u aangeboden wordt door cafe de Typhoon en Hotel de Kroon.

Uitgebreide informatie over alle optreden is te vinden op de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com.

Zoals iedereen al jaren gewend is, is er vanzelfsprekend ook in 2016 wordt er geen entree geheven en is het festival gratis toegankelijk.