string(4) "test" Black Oak

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Black Oak

vrijdag 14 oktober 2016 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Roepaen aan de Kleefseweg 9 in Ottersum. 

INDIE / POP • 20:00 UUR • TICKETS €10,00 (*VVK) / 12,50 (DAGKASSA)

Black Oak is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak). Beide songwriters waren al lang fan van elkaars bands. Met een nieuwe plaat op zak komt de band nu naar Roepaen voor een exclusief concert in onze kapel. Slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar!

Black Oak bestond hypothetisch al jaren, als een een combinatie van beide bandnamen. “We maakten al jaren de grap tegen elkaar dat we met onze “supergroep” Black Oak op tour zouden moeten gaan,” legt van der Velde uit. Maar, het was pas in 2014 dat beide songwriters met elkaar aan de slag gingen om samen muziek te schrijven.

Het resultaat was de The Black Atlantic / I am Oak split EP “Black Oak”. Hierop stonden onder andere twee nummers die samen geschreven waren. “Onze schrijfsessies zijn heel intuitief”, vertelt Kuijken. “Geef ons een paar uur schrijftijd en aan het einde ligt er een nieuw nummer in ruwe vorm klaar”, vult van der Velde aan.

Na het uitbrengen van de “Black Oak” split EP en een gezamenlijke tour door Duitsland en Switzerland in 2014 bleven de heren nummers schrijven en inmiddels is Black Oak een volwaardige band, los van The Black Atlantic en I am Oak. In Oktober 2015 kwam de EP “Gallop” uit als voorproefje op het debuutalbum “Equinox” wat in de Lente van 2016 verscheen.

Website:
www.roepaen.nl 

14/10/2016 Van: 20:00 Tot: -
Roepaen, Ottersum