string(4) "test" Optreden: Gill Landry (USA)

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Optreden: Gill Landry (USA)

zondag 11 september 2016 15:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Roepaen aan de Kleefseweg 9 in Ottersum. 

FOLK / SINGER SONGWRITER • 15:00 UUR • TICKETS €12,50 (*VVK)/ 15,00 (DAGKASSA)

Gill Landry is bij het grote publiek vooral bekend van de band Old Crow Medicine Show. De band was onder meer te zien in de film Big Easy Express waarin ze samen met Mumford & Sons en Edward Sharpe & the Magnetic Zeros door de Verenigde Staten reisden en optredens verzorgden. De film leidde tot een Grammy en de band werd een gevestigde naam in de folk- en country scene. Op eigen titel heeft Gill drie solo albums uitgebracht, waarvan hij vandaag werk komt spelen in Roepaen. Enige clubshow in het zuiden!

Gill Landry is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Louisiana. Jaren lang trok hij door Europa en de Verenigde Staten als straatmuzikant. Vaak alleen, soms met zijn eerste band The Kitchen Syncopators. Landry sliep onder bruggen en viaducten als het tegen zat, soms ook in chique landhuizen wanneer hij werd uitgenodigd.

Vanaf 2004 was hij vaak op pad met de Old Crow Medicine Show als steelgitaar- en banjospeler. Ondertussen schreef hij songs over zijn ervaringen onderweg en bouwde aan een repertoire dat er wezen mag. Hartzeer, eindeloos rondtrekken, zijn kleurrijke vrienden- en kennissenkring, maar ook triviale zaken uit het dagelijks leven inspireren hem.

Inmiddels heeft Gill Landry drie soloplaten op zijn naam staan waarop mededogen, milde humor en de gemoedelijkheid van de zuidelijke staten van de VS de boventoon voeren. Naast zijn schitterende stem uiteraard.

Website:
www.roepaen.nl 

11/09/2016 Van: 15:00 Tot: -
Roepaen, Ottersum