string(4) "test" Slotconcerten Kasteel Tongelaar

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Slotconcerten Kasteel Tongelaar

zondag 12 februari 2017 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij kasteel Tongelaar in Mill.

Vanaf dit najaar wordt er op Kasteel Tongelaar weer een serie kamermuziekconcerten gegeven. Een aanwinst voor het 'Land van Cuijk'! Met medewerking van gerenommeerde professionele ensembles zoals het MOSA saxofoonkwartet, het MEANDER strijkkwartet en het GULDEN €URO TRIO. De jonge pianist Rik Kuppen studeert dit jaar af aan het Conservatorium van Den Haag en won o.a. het Prinses Christina Concours en het Internationaal Vocalisten Concours als liedbegeleider.

13 november 2016: MOSA saxofoonkwartet (reeds plaatsgevonden)

8 januari 2017 Rik Kuppen, piano (reeds plaatsgevonden)

12 februari 2017 Meander strijkkwartet 

12 maart 2017 Gulden Euro Trio, viool, piano en fluit


Aanvang 20 uur, kaartjes zijn : €15,- per concert of €50,- voor een passe-partouts van 4 concerten. reserveren van de kaartjes kan via de mail: info@inkies.nl

13/11/2016
Reeks van 4 zondagavondconcerten met kamermuziek
www.kasteeltongelaar.nl

12 februari 2017 Meander strijkkwartet
Het ‘Meander Kwartet’ [3] (1985) bestaat uit Saskia Bos (viool), Anke Foede (viool), Peter van Praagh (altviool) en Agaath Kooistra (cello). Het Meander Kwartet heeft een grote voorliefde voor Joseph Haydn, de vader van het strijkkwartet, en voor zijn tijdgenoten. Het repertoire is breed en omvat veel stijlen uit de muziekgeschiedenis. Speciale aandacht is er voor de onbekende, maar prachtige Nederlandse kwartetliteratuur. Op het programma zal ondermeer werken staan van Haydn en Schubert.