string(27) "themaweekeinde-oorlog-vrede" Themaweekeinde: Oorlog & Vrede

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Themaweekeinde: Oorlog & Vrede

dinsdag 16 juli 10824 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Op bijzondere plaatsen in het Land van Cuijk.

Bekijk ook de website: oorlogenvrede.landvancuijk.nl

‘Oorlog & Vrede in Land van Cuijk’ op 16 en 17 juli

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk organiseert op zaterdag 16 en zondag 17 juli, samen met provincie Noord-Brabant, een themaweekeinde over Oorlog & Vrede. In dat weekeinde worden op acht plekken in het Land van Cuijk de bijzondere verhalen over oorlog en vrede in deze regio verteld: van het optrekken van verdedigingslinies (Peel-Raamstelling en Maaslinie) en de Slag bij Mill (Aspergemonument) tot de evacuatie van Vierlingsbeek, de Slag om Overloon en de verovering van de brug bij Grave als onderdeel van Operatie Market Garden.

Directe aanleiding voor de organisatie van het themaweekeinde is de wens van de provincie om meer bekendheid te geven aan het vorig najaar geopende Herinneringspark Koude Oorlog. De provincie organiseert samen met Erfgoed Brabant een publieksopening. Op het voormalige MOB-complex rijdt de St. Bravo Compagnie met oude legervoertuigen rond, worden bijzondere verhalen verteld over de Vergeten Oorlog en zijn films te zien over de Koude Oorlog.

Het RBT heeft de gelegenheid van de publieksopening aangegrepen om in hetzelfde weekeinde een verbinding te maken met de ‘bijzondere verhalen’ van oorlog en vrede in het Land van Cuijk.

Tijdens het themaweekeinde verzorgt de stichting Sporen van de Oorlog gratis rondleidingen in Mill, is het Kazemattenmuseum (en het Gemaal van Sasse) in Grave geopend, kan een wandeling worden gemaakt langs de Maaslinie in Cuijk (met de fototentoonstelling van Fotoarchiefdienst Cuijk over de 100e Vierdaagse en de Kazemat in Katwijk als start-en eindpunten), verzorgen groeters een bijzondere wandeling in Boxmeer, kan onder begeleiding van een gids worden gefietst door het Verboden Gebied, is museum Van Postzegel tot Tank in Groeningen geopend en is uiteraard ook het Oorlogsmuseum in Overloon toegankelijk.

Op beide dagen beginnen de activiteiten om 11.00 en duren tot 16.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van het bezoek aan het Oorlogsmuseum en het Kazemattenmuseum. 

Zie ook: Oorlog en vrede in het Land van Cuijk