string(21) "nautische-mijlen-2016" Nautische Mijlen 2016

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Nautische Mijlen 2016

zondag 21 augustus 2016 12:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


 Aan de Maaskade in Grave.

Kano Club Grave is dit jaar weer de organisator van de Nautische mijlen, een zwemtocht in de Maas van Cuijk naar Grave.
Op zondag 21 augustus is het zover. Dan krijgen de zwemmers een vaartocht aangeboden richting Cuijk. Het is een enkele reis want na drie mijl varen worden ze verzocht de boot af te springen om zelf terug te zwemmen. Als je het toch wel ver vindt, mag je een stukje mee terug varen. Maar bij anderhalve mijl moet je toch echt de boot af. Luuk doet dit jaar voor de vierde keer mee en kan niet wachten. Hij traint een tot twee keer in de week in het zwembad. “Zwemmen in een zwembad is wel wat anders als in een rivier. In het bad moet je na 25 meter keren, in de rivier kan je lekker door zwemmen. Je komt daardoor in een ander ritme”, zegt de zwemliefhebber, “tegelijkertijd is het moeilijker om je richting vast te houden. De oever loopt niet recht. Ook staan er geen strepen op de bodem. Dus om de paar slagen kijk je even waar je heen zwemt. En dan heb je natuurlijk nog de kayakers die de zwemmers begeleiden. Zij zorgen er echt wel voor dat je niet ineens midden op de Maas zit”. Het is een sportief evenement voor verschillende niveaus waar iedereen winnaar is. De geoefende zwemmer kan zijn eigen persoonlijk record verbeteren. De triatleet kan een lange afstand trainen in natuur water. ”Het is hoogstens een wedstrijd tegen jezelf. Tenminste als je zelf je tijd bijhoudt want de organisatie doet dat niet”, licht René van Loosbroek toe. René is voorzitter van de Nautische mijlen organisatie en bestuurslid van de Kano Club Grave. “Onze kanoclub is al vanaf het begin bij de zwemtocht betrokken. Dat begon 16 jaar geleden als begeleiding van de zwemmers op het water. En sinds vorig jaar hebben we de organisatie van het zwem evenement op ons genomen.” Doordat besloten was om het Waterfestival van Grave geen doorgang meer te laten vinden dreigde ook het zwem evenement tussen wal en schip te raken. Dat wilde de Kano Club Grave voorkomen. “Het is heel wat anders dan een kanotocht organiseren maar we doen het met net zoveel plezier”, zegt René. “We eten eigenlijk van twee walletjes. Het is leuk om ons als kano club in te zetten voor mede sporters en daarbij zelf in de kajak op de Maas te varen. Ook wij zijn winnaar.”

Als je meer wilt weten over de activiteiten van Kano Club Grave...ze hebben hun eigen Facebook pagina. Dit jaar wordt een deel van het inschrijfgeld aan Kika gedoneerd om hen te helpen bij de strijd tegen kinderkanker. Van iedere inschrijving gaat €1,- naar het KiKa fonds.

Zwemmers kunnen zich inschrijven tot 7 augustus via www.nautischemijlen.nl tegen betaling van € 12,50. Op deze website kan je alle praktische informatie vinden over het zwem evenement. Als je de voorinschrijving hebt gemist, dan kan je je ook op de dag zelf nog inschrijven tegen betaling van € 15,- En als je op het laatste moment toch koud water vrees hebt, kom dan kijken en moedig de zwemmers aan vanaf de Maaskade.

Website
www.nautischemijlen.nl 

Zwemtocht door de Maas van Cuijk naar Grave
21/08/2016
Van 12 uur tot 16 uur
Maas kade Grave