string(4) "test" RoBa ... kunst aan huis groepsexpositie

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

RoBa ... kunst aan huis groepsexpositie

woensdag 11 juni 10724 12:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


 Bij RoBA aan de Voortsestraat 8 in Sint Hubert. 

RoBa … kunst aan huis maakt zich op voor een groepsexpositie met; hout, brons, keramiek, rvs, cortenstaal, glas, 3D recycle-art, schilderijen en fotografische prints op aluminium.

Zaterdag 4 + 11, zondag 5 + 12 juni van 12.00-17.00 uur bent u van harte welkom aan de Voortsestraat 8, Sint Hubert om de kunst te bekijken van 8 kunstenaars;

Jan Aldenhoven (Schijndel) is beeldhouwer in hout. Hij gebruikt altijd boomstammen van Europees hardhout. Inspiratie haalt hij uit de Griekse mythologie en uit de basis van ons bestaan . Voor de menselijke figuur maakt hij d.m.v. een fotosessie met model , in klei een werkmodel op schaal. Deze vertaald hij in het groot in een beeld van hout.

Bets Kusters (Nijmegen) maakt bronzen objecten vanuit haar liefde voor de natuur in combinatie met de architectuur. Haar emoties verbeeld ze in abstracte vormen; vaak met een monumentaal karakter, soms ruw van afwerking, constructies van plantaardige structuren met de warmte van het brons.

Mieke Scholten (Valburg) boetseert met klei , een manier is om als mens vorm te krijgen en te aarden.  Letterlijk laag voor laag bouwt zij haar torso’s en schalen op. Het vrouwelijke staat in alle opzichten centraal. In het proces van het opbouwen in laagjes, schuwt zij de ruwe scheurranden van de lappen klei niet. Ze is er zelfs zuinig op. Harry Smulders (Eindhoven) ontwerpt sculpturen in rvs, een hard, strak en clean materiaal, uitermate geschikt om lijnen en flow te visualiseren. Hij transformeert beweging en energie naar vorm, licht en schaduw.

Leo Gerritsen (Overasselt)) werkt voornamelijk met cortenstaal. Zijn doel is om de beelden te laten reageren op de natuur en zijn direct en expressief van vormgeving. Met zijn serie vogelhuizen streeft hij ernaar iets nieuws toe te voegen aan de bestaande realiteit.

Mariëlle Braanker (Zwijndrecht) exposeert haar glasobjecten , die door hun transparantie en vorm een spel aangaan met hun omgeving. Ze maakt astracten, mens- en dierfiguren, wandobjecten, logo’s en awards.

Jan Bastiaans (Mill) schildert met spons abstracte landschappen en organische vormen. Nieuw is zijn 3D recycle-art, experimenteel en actueel gezien de overvloed aan petflessen op de wereld. Dit werk wordt ook gebruikt om bv. als fotografische print op aluminium te drukken.

Elsbeth Roest (Sint Hubert) laat recent werk zien, landschappen die opgebouwd zijn met mixed media. Het gaat haar niet om direct herkenbare landschappen maar meer om een beleving die een geabstraheerde vertaling vindt in gelaagdheid en kleur.

Zondag 5 juni zal er vanaf 14.00 muziek te horen zijn van Peter Linders (Sint Hubert) en Paul Dekker (Cuijk). Zij brengen Americano en Iers/Schotse folkmuziek ten gehore met gitaar en zang.

Op 4+5, 11 juni is tevens het atelier van beeldhouwer Peter Bergenhenegouwen open voor een bezoek.Hij maakt zowel figuratieve als abstracte beelden in brons. U hoeft alleen maar de weg over te steken naar Voortsestraat 3. Sint Hubert

RoBa … kunst aan huis, 4+5,11+12 juni van 12.00-17.00 uur. Voortsestraat 8, Sint Hubert