string(4) "test" Harmonie Gaudete in Domino & Bull Town Band

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Harmonie Gaudete in Domino & Bull Town Band

vrijdag 10 juni 2016 20:15

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Schouwburg van Cuijk aan de Grotestraat in Cuijk. 

Cuijks Crossover Concert

Op vrijdag 10 juni vindt in de grote zaal van de schouwburg een concert plaats van harmonie Gaudete in Domino in samenwerking met de Cuijkse bigband ‘Bull Town Band’.

De Bull Town Band bestaat uit 19 enthousiaste muzikanten en de eigen zangeres Ingrid Heijl. De spetterende blazerssecties worden ondersteund door een swingende ritmesectie, waaronder een aantal creatieve solisten. De bigband heeft haar roots in het harmonieorkest. 40 Jaar geleden waren het een aantal jonge Gaudete-muzikanten, die een band oprichtten om ook andersoortige muziek te gaan maken. Calyptus, de Tröters (nu hofkapel), de Dakkapel en uiteindelijk de Bull Town Band werden een feit. De muziek veranderde in de loop van de jaren van stemmingsmuziek naar echte bigband-jazz.

De harmonie ziet er een uitdaging in zich van haar ‘bigband beste’ kant te laten horen in ‘jazzy’ en swingnummers en in de grote traditie van bijvoorbeeld het Metropoleorkest, maar natuurlijk ook in enkele echte HaFa-stukken die speciaal gecomponeerd zijn voor harmonieorkest.

De Bull Town Band zet daar de eigentijdse jazz tegenover in veelsoortige arrangementen. In het kader van hun jubileumjaar is dit één van de concerten die de bigband in de Cuijkse schouwburg gaat geven. Beide orkesten richten zich ook op de ‘crossover’ en zullen enkele stukken gezamenlijk uitvoeren. Eén compositie is zelfs speciaal geschreven voor een bigband én harmonie.
Harmonie Gaudete in Domino en de Bull Town Band nodigen u van harte uit voor dit bijzondere concert.

Schouwburg Cuijk
Vrijdag 10 juni, 20.15 uur
7,50 euro (incl garderobe en pauzeconsumptie)
www.harmoniegid.nl

Kaartverkoop: www.schouwburgcuijk.nl en/of bespreekbureau schouwburg (0485-314344)