string(4) "test" Gemeentelijke dodenherdenking in Ledeacker

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Gemeentelijke dodenherdenking in Ledeacker

woensdag 4 mei 2016 18:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Samenkomst in het gemeenschapshuis ‘t Dorpshuus, Stippent 2A te Ledeacker 

Uitnodiging
Op 4 mei herdenken we in Nederland alle mensen die zich met hart en ziel ingezet hebben voor het behouden van onze vrijheid. Dat zijn niet alleen strijders uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook mensen die zich tot op de dag van vandaag, soms met gevaar voor eigen leven, inzetten voor onze vrijheid. Wie de krant openslaat en het nieuws kijkt, weet hoe belangrijk die inzet is. Dit jaar is de gemeentelijke dodenherdenking in Ledeacker. De Dorpsvereniging ’t Leker en de gemeente organiseren dodenherdenking. Vanaf 18.30 uur is het Dorpshuus open voor ontmoeting en koffie en vanaf 19.00 uur vertrekt de stoet, bestaande uit de gilden van Sint. Anthonis en Oploo, de harmonie van Sint Anthonis, het college, genodigde oud strijders, nabestaanden en belangstellenden voor de Stille Tocht. 
Wij vragen u wegen en parkeervakken in het centrum van het dorp zoveel mogelijk autovrij te houden. Met de eigenaar van Mirage (Dorpsstraat 49) is afgesproken dat bezoekers de parkeerplaats achter het bedrijf mogen gebruiken. De bloem die u aan het einde van de bijeenkomst bij het monument neerlegt krijgt u aangereikt bij de start van de Stille Tocht.

Programma 4 mei 
Het thema voor 2016 is: "Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst".
Het gemeentebestuur van Sint Anthonis en de Dorpsvereniging ’t Leker uit Ledeacker nodigen u uit deel te nemen aan de Dodenherdenking op woensdag 4 mei. 

Programma 4 mei
18.30 uur: Samenkomst in het gemeenschapshuis ‘t Dorpshuus, Stippent 2A te Ledeacker voor een kopje koffie.
19.15 uur: Start Stille Tocht via Stippent naar het monument bij de kerk. 
19.20 uur: Vendelzwaaien door leden St. Matthiasgilde en St. Antoniusgilde op het grasveld bij de Stippentse Hoeve, voortzetting tocht tot bij het monument, toespraak burgemeester en het dodenappèl.
19.55 uur: Kranslegging, Taptoe Infanterie en 2 minuten stilte.
20.02 uur: Het volkslied en afsluiting. 

Graag tot ziens op woensdag 4 mei.