string(27) "bijzondere-franse-chansons-" Bijzondere Franse chansons

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Bijzondere Franse chansons

zondag 20 maart 2016 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Iin ’t Kerkje in Velp bij Grave (NB)

La Très Illustre Compagnie du Chat Noir
Op zondag 20 maart aanstaande brengt het gezelschap La Très Illustre Compagnie du Chat Noir Franse chansons in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB).
Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 19 maart 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Tienkoppig collectief uit Nijmegen
Vijf jaar geleden kwamen drie leden van de rockgroep Navarone op het idee om eens iets heel anders te gaan doen: Franse chansons zingen. Ze waren gefascineerd door Jacque Brel en kompanen. Zij verzamelde nog zeven jonge Nijmeegse muzikanten om zich heen en zo was het gezelschap La Très Illustre Compagnie du Chat Noir geboren.
Vorig jaar is een eerste cd verschenen met veertien zelf gecomponeerde nummers. De plaat kreeg de titel ‘La Vendange’ (De Oogst) wat ook de titel van het eerste nummer is. De muzikale omlijsting van deze liedjes wordt gevormd door opzwepende Klezmer- en fanfareachtige muziek. Daarbij werd de aloude stijl van het traditionele Franse chanson in ere gehouden.
Enkele titels van liedjes op deze cd: ‘Le Temps Se Répète’, ‘La Chanson’, ‘Chérie’, pianoballade ‘Elle Se Rapproche’, het zeer aan Jacques Brel schatplichtige ‘La Solitude’ en ‘Océan’ en ‘Le Diable’, dat aan de Belgische zanger Arno herinnert.
Dit gezelschap en Kunst in het Kerkje kennen elkaar al. Vorig jaar werden in het kerkje youtubefilmpjes opgenomen ter promoting van hun eerste cd. De geruchten gaan dat er gewerkt wordt aan tweede cd. Kortom aan enthousiasme ontbreekt het niet. En dat zal zondag 20 maart in het Kerkje in Velp zeker ook te horen zijn.
Voor de geïnteresseerden ook nog even deze wetenschappelijke informatie: ‘Le Chat Noir’ was de naam van een 19e eeuwse etablissement in de Montmartre-wijk in Parijs.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje,
www.kunstinhetkerkje.nl.