string(4) "test" Concert Matthias Havinga

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Concert Matthias Havinga

zondag 17 april 2016 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kunstkerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 te Velp. 

Aanvang 14.30 uur, entree € 12,50- tot en met 18 jaar € 8,00. Kaarten kunt u tot zaterdagavond 16 april 24.00 uur reserveren (eventueel per mail via info@kunstinhetkerkje.nl).

"Doulce memoire" Zoete herinneringen uit de oude muziek; van de schatten uit de Gouden Eeuw tot de grootmeester JS Bach; met als contrast een uitstapje naar het hier en nu. En weer eens orgelgeluid in het kerkje.

Hernando de Cabezon (1541-1602) Doulce Memoire
Matthias Havinga en Hester Groenleer streven naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn. Hierbij gaan zij voorbij aan de platgetreden paden waar het toetsinstrument veelal alleen een begeleidende functie vervult en zoeken de grenzen van het mogelijke op. De verschillende stijlperioden worden op een passende manier binnen één concert gepresenteerd.

Hester Groenleer studeerde blokfluit aan het Amsterdamse Conservatorium bij Paul Leenhouts en behaalde zowel haar bachelor als masterdiploma cum laude.
Hester boeit haar publiek graag met 'spannend, subtiel en trefzeker spel' (Dagblad Trouw) en 'schittert tijdens haar hedendaagse improvisatie' (Windkanal, blokfluitmagazine). Met haar ensembles Seldom Sene, dubbelsextet The Royal Wind Music, en haar duo met toetsenist Matthias Havinga concerteerde ze in elf Europese landen en onderdam ze tournees naar Amerika. Ze nam zeven CD's op die met lof ontvangen worden, gaat graag samenwerkingen aan met interessante componisten, en brengt nieuwe werken in première.
Ze trad meerdere malen op voor Nederlandse televisie, onder andere tijdens het Avro Edison Klassiek Gala, als hommage aan Frans Brüggen.
Hester won verschillende (eerste) prijzen en stipendia, zij was onder meer prijswinnaar bij de voormalige Vriendenkrans competitie van Het Concertgebouw.
Ze is lid van het artistieke bestuur van The Royal Wind Music, en tenslotte is Hester ook docent. Ze doceert als gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam in het kader van The Royal Wind Music Academy, is privédocent, en sinds 2010 is zij werkzaam als muziekvakdocent bij educatieafdeling van Het Concertgebouw te Amsterdam.
www.hestergroenleer.com

Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Tevens studeerde hij af als pianist aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet, en als kerkmusicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.
Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009.
Hij concerteerde in talloze Europese landen en de VS en maakte radio-opnamen in binnen- en buitenland. Zijn CD's ‘J.S.Bach-Italian Concertos’ en ‘Passacaglia’, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.
Op zijn 30e gaf Matthias zijn eerste masterclasses, aan orgelstudenten van het Conservatorium te Vilnius (Litouwen).
Matthias is een veelgevraagd solist en continuospeler bij koren en orkesten. Hij speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en werkte met koren als het Collegium Vocale Gent, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor.
Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn. Matthias is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk, Amsterdam. Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam.
www.matthiashavinga.com

Website
www.kunstinhetkerkje.nl 

17/04/2016
Van 11.00 uur tot 17.00 uur
pastoor loefsweg 1 velp