string(26) "historisch-spektakel-grave" Historisch Spektakel Grave

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Historisch Spektakel Grave

dinsdag 2 april 10154 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Het spektakel loopt van de hampoort tot aan de loswal in Grave.

Opzet: Een historisch spektakel 1674, ‘n 2-daags publieksfestival dat volledig in historische stijl zal worden uitgevoerd, waarbij jong en oud worden meegenomen naar deze spectaculaire tijd 1674, en de beide veldheren Baron Noelle Bouton de Chamilly en Luitenant-generaal Karel von Rabenhaupt elkaar vaak in de binnenstad zullen treffen.
Op vele locaties in en rond de Hampoort, tuin van het arsenaal, markt, loswal en maasplein, kunt U ervaren hoe het moet zijn geweest om in die tijd te leven. De jaarmarkt op de KAT zal U kennis laten maken met een aanbod van streek producten, zoals schapenkaas, ijs, honing en kruiden. Natuurlijk is daar ook de graafse tinnegieter waar de jeugd hun herinneringsmunt van klei zelf kan maken, nadat ze zijn geridderd.
Het thema voor de jeugd is: wat heb jij op je kerfstok.

Opening festival: Op de markt zal Karel von Rabenhaupt, de Baron de Chamilly uitdagen om het spel 1674, na te spelen (afmeting spel 2 bij 4 meter) de winnaar schiet het kanon af en het spektakel kan beginnen. Hieraan zullen veel organisaties uit gemeente deelnemen, en zal de jeugd met een groot aantal spelen hun kerfstokje kunnen vullen.
- Kinderkruisboog schieten
- Broodbakken op de loswal
- Kleding van musketier Joris zoeken
- Verdedig de schans met Baroen
- Historisch rondweven
- Knuffeldieren bezoeken
- Tafel spel 1674 spelen
- Jeu de boulle baan
- Het spel Beleg van Grave 1674 (naar een idee van Leo Burgers), is te spelen door jong en oud in de gehele binnenstad.

Ook de volwassenen zullen veel te zien en beleven hebben, de binnenstad zal bevolkt worden met een:
- ridder te paard
- middeleeuws straat toneel
- troubadour groep
- roofvogelshow.

Bij de Hampoort zal op ambachtelijke wijze paling worden gerookt, en daar is ook de lunch voor de figuranten. Het museum is open met de expositie Vliegend Vaandel. Bij minimaal 5 kerfjes op je stokje, kun je geridderd worden tot musketier, en loop je mee in de Blijde Inkomst om op de markt te laten zien welke uitstekende troepen Generaal Karel von Rabenhaupt heeft. Als herinnering kun je bij de muntenmaker je eigen kleimunt maken. Het straattheater en de muziekgroep treden ook op in Catharinahof, tijd en locatie volgen. De algehele organisatie is in handen van de Cloveniers of schutterye tot Grave, en hiervoor is de stuurgroep Historisch Spektakel Grave 1674 verantwoordelijk.  

Website
www.historischspektakelgrave.nl 

02/04/2016
Van 10.00 uur tot 17.00 uur
Grave. Het spektakel loopt van de hampoort tot de loswal