string(30) "expositie-kunst-in-het-kerkje-" Expositie Kunst in Het Kerkje

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Expositie Kunst in Het Kerkje

zondag 14 februari 2016 11:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kunstkerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 te Velp. 

Expositie A. Haeijen schilderijen, H. Rutten ruimtelijk werk en L. Rutten beelden

Website
www.kunstinhetkerkje.nl 

14/02/2016
Van 11 uur tot 17 uur
Pastoor Loefsweg 1 Velp

Anne Haeyen woont in Venray, is zelfstandig beeldend kunstenaars en schildert. In het werk van deze beeldend kunstenaar komen gezichten en houdingen in beeld: van de markante, de vrolijke, de vrouwelijke, de kinderlijke, de zwakke en de domme mens. Haar schilderijen en beelden zijn een expressionistische weergave van een geobserveerd moment: een houding, een emotie in een ogenblik van ergens zijn. Op de Academie der Schone Kunsten (België) waar Anne een 7- jarige opleiding volgde, verdiepte ze zich in de ambachtelijke mogelijkheden van het schilderen.

Harm Rutten (1962) studeerde in 1986 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem, richting Ongebonden Kunst. Dat is te zien. Naast arbeidsintensief ruimtelijk werk in steen, hout en polye ster tekent Harm Rutten. Hij verhaalt hierin over zijn vermeende voorvader, (Graf) Willie von Tat, de eind negentiende eeuw spoorloos verdwenen winterzeiler.

Liesbeth Rutten (1953), volgde de opleiding Academie voor Beeldende Vormgeving Amersfoort. Zij verbeeldt de zielenroerselen van de mens in brons . Zij werkt op dit thema in 3 categorieën: gestileerde dubbelfiguren, vrouwen figuren en geabstraheerde bronzen. Zij werkt alle beelden volledig zelf af; frezen, slijpen, schuren, patineren, oppoetsen en in de steen lijmen. Liesbeth maakt ook flinterdunne (gebruiks)aardewerk en potten en vazen.