string(4) "test" Barokmuziek door het Oneiros Ensemble

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Barokmuziek door het Oneiros Ensemble

zondag 21 februari 2016 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Zondagmiddag 21 februari klassieke muziek in ’t Kerkje in Velp bij Grave (NB)

Op zondag 21 februari aanstaande brengt het Oneiros Ensemble een gevarieerd programma klassieke barokmuziek in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 20 februari 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Barok in Europa en Rusland
Sinds Debussy één van zijn zes sonates schreef voor fluit, altviool en harp zijn er meer prachtige werken voor deze, inmiddels klassieke, bezetting geschreven. Op het programma staan werken van J.S. Bach, Glazunov, Gubaidulina, Debussy, Renié en Bartok. Het wordt een reis door het Europa en Rusland van de 17e en begin 18e eeuw. Via de heldere lijnen van Bach naar opzwepende Roemeense dansen van Bartok.

Fluit, altviool en harp
Het Oneiros Ensemble werd in 2011 opgericht door violist Johan Olof en harpiste Liesbeth Vreeburg. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in wisselende bezettingen. Zij leggen zich toe op het maken en uitvoeren van bijzondere kamermuziekprogramma’s waar een verhaal aan ten grondslag ligt.
Zondag 21 februari bestaat het ensemble uit Liesbeth Vreeburg op harp, Ivo Visser op fluit en Adriaan Breunis altviool.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.