string(4) "test" Roofvogels in Nederland

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Roofvogels in Nederland

donderdag 18 februari 2016 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Donderdag 18 februari staan roofvogels en uilen centraal tijdens een lezing van IVN Grave.

Hoe en waar leven deze vogels, hoe herken je hen, welke geluiden maken ze? Jan-Willem Hermans van de Vogelwacht Uden is een kenner van deze vogels en legt hun geheimen bloot. De lezing wordt gehouden in het Buitenhuis (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.Br. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Jan Willem Hermans is van jongs af aan, met zijn broer, gefascineerd door vogels. Samen maakten zij verschillende vogelreizen en zo heeft hij veel kennis en ervaring opgebouwd..
Hij is voorzitter van de Udense vogelwerkgroep, met meer dan 300 leden, en geeft cursussen over vogels, lezingen en excursies.
Tijdens de vogelavond van IVN legt de heer Hermans aan de hand van beelden en filmpjes uit wat dag- en nachtroofvogels zijn en hoe hun leefwijze eruit ziet. De meest algemene soorten als torenvalk, sperwer, havik en buizerd die we in Nederland tegen kunnen komen, komen aan bod. Aparte aandacht is er voor de uilen, ook roofvogels immers, zoals de steenuil, bosuil, kerkuil, ransuil, oehoe en de velduil. Maar ook de minder voorkomende soorten als slechtvalk, zeearend en blauwe kiekendief komen voorbij. Hoe kun je de verschillende soorten herkennen aan hun geluiden, hun voedsel en hun nesten? En welke beschermende maatregelen zijn er voor roofvogels. Elke roofvogel komt afzonderlijk aan bod met daarbij aandachtspunten bij het observeren en informatie over hun favourite verblijfplaats. Het wordt een boeiende avond voor iedereen die geniet van vogels en hen graag beter leert kennen.

De presentatie duurt tot circa 22.00 uur; toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom