string(4) "test" Matthäus Passion van AA naar Maas

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Matthäus Passion van AA naar Maas

zondag 20 maart 2016 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Sint Martinuskerk te Cuijk. 

Onder de titel 'Matthäus Passion van Aa naar Maas' wordt op zondagmiddag 20 maart a.s. in de Sint Martinuskerk in Cuijk door Kamerorkest Alveare, het Philips` Philharmonisch Koor en verschillende solisten, de Matthäus Passion van J.S. Bach ten gehore gebracht.
Met de uitvoering ziet Alveare een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. In een serie van drie uitvoeringen zal de Matthäus Passion te beluisteren zijn. Van Veghel aan de Aa naar Tegelen en vervolgens Cuijk aan de Maas, vandaar de werktitel 'Matthäus Passion van Aa naar Maas'. Voor de uitvoeringen 'van Aa naar Maas' krijgen jonge talenten de kans om samen met het orkest en koor dit werk uit te voeren. Solisten van studio 3, opgericht door zangdocente Henny Yana Diemer, worden bij de uitvoering betrokken.

Van 18 maart tot en met 20 maart 2016, wordt dit uniek samenwerkingsverband tussen kamerorkest Alveare en het Philips´ Philharmonisch Koor PPK, 3 maal uitgevoerd, respectievelijk in Veghel, Tegelen en Cuijk.

•Vrijdagavond 18 maart 2016 in Veghel | Koekbouw, aanvang 19.00 uur | Dirigent: Sander Teepen
•Zaterdagavond 19 maart in Tegelen | St. Martinuskerk, aanvang 19.00 uur | Dirigent: Béni Csillag
•Zondagmiddag 20 maart 2016 in Cuijk | Sint Martinuskerk, aanvang 14.00 uur | Dirigent: Sander Teepen
De toegangsprijs bedraagt Euro 27,50 per persoon.

Alveare
Kamerorkest Alveare is medio 1989 opgericht en heeft haar zetel in Veghel aan de Noordkade. Het orkest is samengesteld uit ongeveer 35 amateur- en een aantal beroepsmusici uit de wijde omgeving van Veghel. Het orkest kan zich dus eigenlijk meer regionaal/bovenlokaal noemen. Alveare ziet het als haar taak om symfonische muziek voor het publiek toegankelijk te maken en vooral jonge solisten een podium te bieden. De vaste bezetting bestaat uit een dertigtal musici van strijkers, blazers en een klavecinist/organist. Sinds 2007 is Sander Teepen de vaste dirigent.
Om een rijk geschakeerd programma te kunnen bieden, is gekozen voor de opzet van een 'kern-ensemble', waaraan zo nodig een of meerdere instrumentalisten worden toegevoegd, afhankelijk van de gewenste bezetting. Op dit 'aan- en afvliegen' van de musici duidt de naam Alveare, wat in het Italiaans 'bijenkorf' betekent. Hoewel het repertoire over het algemeen genomen alle stijlperioden kan bestrijken, ligt de nadruk op de muziek vanaf de Barok tot en met de Romantiek. Maar ook later gedateerde werken worden uitgevoerd.

Philips Philharmonisch Koor
Het Philips' Philharmonisch Koor (PPK) bestaat uit zo'n zeventig enthousiaste en geoefende zangeressen en zangers. Met ruim 550 concerten op het cv wordt er met 3 tot 5 concerten en concertseries veel samengewerkt met muzikale partners van naam. Het koor staat onder leiding van dirigent Béni Csillag. Repetitor is Mark van Platen, musicus/componist, winnaar Gouden Kalf 2004. Het PPK heeft als doelstelling op hoog niveau grote koorwerken uit te voeren samen met professionele dirigenten, orkesten en vocale solisten.
Sinds 1948 kent het koor de traditie van de jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus Passion uit van J.S. Bach. In 2014 waren deze uitvoeringen voor het eerst samen met de nieuw gevormde Philharmonie Zuid Nederland. Het koor heeft met het Philips Symfonieorkest (PSO) ook vele schitterende werken uitgevoerd; Mahler II en Prokofjev's Iwan de Verschrikkelijke waren zowel in Eindhoven als in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam successen.

Meer over de bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion en de online kaartverkoop voor deze uitvoeringen zijn te vinden op de speciale website: www.mp2016.nl