string(39) "jamzz-collective-ft-martijn-van-iterson" JAmZZ Collective ft. Martijn van Iterson

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

JAmZZ Collective ft. Martijn van Iterson

zondag 17 januari 2016 16:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In cafe de Kansas aan de Kerkstraat 7 te Cuijk. 

JAmZZ Collective heeft uitstekende voornemens voor 2016. En dat begint al op zondagmiddag 17-JAN-2016. Dan is namelijk niemand minder dan Martijn van Iterson te gast bij JAmZZ Collective.

Martijn van Iterson (Leiden, 11 juli 1970) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. In 2004 ontving hij op het North Sea Jazz Festival uit handen van Pat Metheny de Bird Award, nu de Paul Acket Award geheten. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester. Hij studeerde in 1993 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium. 

Martijn speelt onder andere in het Ilja Reijngoud kwartet, het Ruud Jacobs kwintet en het Sjoerd Dijkhuizen kwartet en is daarnaast een veelgevraagd gastsolist. Ook speelde hij met vele grote namen uit de jazzwereld waaronder Jim Hall, Lee Konitz, Toots Thielemans, Mike Stern, Randy Brecker, Piet Noordijk, Kurt Rosenwinkel en Rita Reys. Hij was lid van groepen als D-Code, Picks Might Fly en All the King's Men. Tevens is hij momenteel vaste gitarist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij heeft vier albums onder eigen naam uitgebracht. Tegenwoordig geeft van Iterson les op zowel het Koninklijk Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Met zijn eigen kwartet speelt Martijn uitsluitend eigen composities. Zijn muziek valt het beste te omschrijven als “eigentijdse jazz met een hart voor traditie”.

Martijn speelt in zijn eigen kwartet met Karel Boehlee op piano (o.a. vaste begeleider van Toots Thielemans in Europa), Frans van Geest op contrabas (een van de oprichters van het Jazzorchestra of the Concertgebouw) en Martijn Vink op drums (o.a. Metropole Orkest en het Brussels Jazzorchestra).

JAmZZ Collective bestaat uit:
Martijn van Hoof – Double/electric bass
Jesse Pourrier – Drums
Johannes Bongartz – Piano
Marc Loeffen – Tenorsax/Altsax

Daarnaast zal ook Jos Hendriks, de vaste gast trompettist van JAmZZ Collective, een muzikale bijdrage leveren.

Op het programma staan diverse nummers van bezettingen waar Martijn van Iterson deel van uit heeft gemaakt. Daarnaast zullen enkele nummers van Wes Montgomery en een solo-stuk door Martijn worden uitgevoerd.

Aansluitend aan het optreden van JAmZZ Collective ft. Martijn van Iterson organiseren we natuurlijk weer de bijzonder laagdrempelige, open JAmZZ Sessie. The floor is yours!

Plaats: Café Kansas in Cuijk.
Zaal open: 15:00 uur, aanvang concert: 16:00 uur.
Entree: 5 euro.

Website
https://www.facebook.com/events/934160459971530/ 

JAmZZ Collective ft. Martijn van Iterson (17-JAN-2016)
17/01/2016
Van 16:00 uur tot 19 uur
Cuijk, Cafe De Kansas